Sütten sonra sıra ona geldi: Et fiyatları patlayacak

Sütten sonra sıra ona geldi: Et fiyatları patlayacak

Süt ineklerinden sonra düvelerin de kesime gönderilmeye başladığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durumun, hayvancılıkta sorunları daha da artırıp, önümüzdeki süreçte fiyatları yükselteceğini söyledi. Gürer, Türkiye'nin ette de ithale yönelmek zorunda kalacağını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara’da bir çiftliği ziyaret etti. Burada üreticilerin sorunlarını dinleyen Gürer, süt ineklerinden sonra düvelerin de kesime gönderildiğine dikkat çekerek, bu gidişatın devamı halinde mevcut tedarik sorununun daha da büyüyeceğini vurguladı.

Hayvancılıktaki sorunların katlanabileceğini söyleyen CHP'li Gürer, şöyle konuştu:

"Düvenin kesime gitmesi demek, en az 3 tane yavrunun de kesime gitmesi demektir. Bu durum hayvancılıkta sıkıntıları katlayacak, sorunları daha da artıracak. Türkiye ette de ithale yönelmek zorunda kalacak. Et fiyatları düşük gibi görünüyor. Bunun nedeni, düvelerin kesime gitmesi, süt ineklerinin kesime gitmesidir. Önümüzdeki süreçte ette de sıkıntılar artacaktır. Sütte üretim düştüyse de süt inekleri kesime gönderildiği için et fiyatları ucuz gibi kaldı. Ama onların da kesim süreci sona erdiğinden sıkıntılara artacak."

'1 LİTRE SÜTLE 1,5 KİLOGRAM YEM ALINABİLMESİ GEREKİYOR'

Yetkilileri yem fiyatlarına müdahale etmeye davet eden Gürer, en azından 1 litre süte karşılık 1,5 kilogram yem alınmasının önünün açılması gerektiğine değindi.

Gürer, yem fiyatları düşürülmez ve 1 litre sütle 1,5 kilogram yem alınabilmesinin önü açılmaz ise süt ineklerinden sonra düvelerin de kesime gitmeye devam edeceğini, bu durumun Türkiye’de ciddi anlamda hem süt hem de et konusunda sorun yaşatabileceğine vurgu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN