Çiftçi kendi yöntemiyle yaptı şimdi paraya para demiyor! 40 ülke almak için sıraya girdi, 10 tona kadar verim alıyor

Çiftçi kendi yöntemiyle yaptı şimdi paraya para demiyor! 40 ülke almak için sıraya girdi, 10 tona kadar verim alıyor

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda jalapeno biber yetiştirmek isteyen çiftçi, çevresindekilerin 'burada yetişmez' söylemlerine kulak asmadı. 4 yıl önce 5 dönümlük arazide başladığı üretimi 50 dönüme çıkarmayı başaran çiftçi, şimdi biberleri 40 ülkeye birden ulaştırıyor. İşte, Kahramanmaraşlı üreticinin hikayesi...

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda yaşayan ve 25 yıldır çiftçilik yapan 49 yaşındaki Rıdvan Peker, yetiştirdiği ürünlerin çeşidini artırmak isteyince 2019'da arazisine jalapeno biber ekmeye karar verdi. Yıllardır çiftçilikle uğraşan Peker, o zamana kadar ise sadece domates, salatalık ve acur gibi ürünler yetiştiriyordu.

p-h-2-3-001.jpg

"BU BÖLGEDE YETİŞMEZ"

Çevresindekilerin jalapeno biber üretim kararını desteklemediğini söyleyen Peker, "Bu bölgede olmaz, Ege bölgesinde yetişir' dediler. Ben yine de ektim. Çok güzel verimler aldım. 5 dönümde başladığım üretimime şu an 50 dönümde devam etmekteyim. Gerçekten güzel bir rekoltesi var. Dönüme 10 tona kadar verim alabiliyorum." sözlerini kullandı.

p-h-2-2-001.jpg

40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Ürettiği biberlere yoğun talep olduğunu söyleyen Peker, "Bütün Avrupa ülkelerine gidiyor. Soslarda, turşularda ve pizzalarda kullanılıyor. Bunun salçası da diğer salçalık biberlerden yüzde 50 daha fazla oluyor. Çünkü biber çok etli, içinde boşluk yok. Özellikle sosu mükemmel oluyor. İngiltere, Almanya, Fransa, İsrail ve Rusya benim bildiğim ülkeler ama ürünlerim tedarikçi firmalar aracılığıyla 40 ülkeye ihraç oluyor." dedi.

p-h-2-1-001.jpg

Arazisinde, mevsimlik 80 işçi çalıştırdığını da söyleyen Peker, deprem olmasına rağmen kent üretimine katkı sağlamanın verdiği mutluluğu da sözlerine ekledi.

p-h-2-4-001.jpg

VAHİT KİRİŞÇİ'DEN TEBRİK

Ürünleri inceleyen TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ayrıca AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci de Peker'i yaptığı üretimden dolayı tebrik etti. Biber dendiğinde artık akla ilk Kahramanmaraş'ın geldiğini söyleyen Kirişci, jalapenonun yüksek verimli özel bir biber olduğunu vurgulayarak, üretimini yapan çiftçilere destek vereceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN