Çin'in otomobil ihracatında büyük artış

Çin'in otomobil ihracatında büyük artış

Elektrikli araç rekabetinde ülkeler kıyasıya yarışıyor. Elektrikli araç piyasasında önemli bir pay tutan Çin'in otomobil ihracatı ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,4 artış gösterdi.

Ülkelerin ekonomilerine ciddi katkıları olan otomobil piyasasında elektrikli araç rüzgarı esiyor. Şimdiden piyasada kendisini fazlasıyla hissettiren elektrikli araçlar, satışlarda da öne çıkıyor.

İHRACATTA YÜZDE 47,4 ARTIŞ

Çin'in otomobil ihracatı ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,4 artış gösterdi. Çin Otomobil Üreticileri Birliğinin verilerine göre, Ocak 2024'te 369 bini binek, 74 bini ticari 443 bin araç ihraç edildi.

Toplam ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,4 artarken, binek otomobillerin dış satımında yüzde 47,5, ticari araçlarda yüzde 46,9 artış gerçekleşti.

1kapak-007.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇ İHRACI 101 BİNE ULAŞTI

"Yeni Enerji Aracı (NEV)" olarak adlandırılan şarj edilebilen, pilli, hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçların ihracatı da yüzde 21,7 artışla 101 bine ulaştı. Geçen yıl 4,91 milyon araç ihraç eden Çin, Japonya'yı geride bırakarak dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı konumuna gelmişti.

Ülkenin genel ihracatının azaldığı bir yılda otomotiv sektöründe liderliğe yükselmesinde, elektrikli araç üretimi ve ihracatındaki artış etkili olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN