Çocuklu ve evi olmayan ev hanımlarına 300 bin TL devlet desteği! E-Devlet üzerinden başvurun fırsatı kaçırmayın

Çocuklu ve evi olmayan ev hanımlarına 300 bin TL devlet desteği! E-Devlet üzerinden başvurun fırsatı kaçırmayın

Eşi vefat etmiş ve sosyal yardımlardan faydalanan kadınlara yeni bir destek paketi geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bugün mağdur olan kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini duyurdu. Yanık kadınlara 300 bin liralık bir konut yardımı yapılacağını da açıkladı.

Bugün sabah saatlerinde açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi vefat etmiş olan ve sosyal yardım alan evsiz kadınlar için yeni bir destek paketi hazırladıklarını belirterek, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında 2 bin 23 adet konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon TL bütçemiz ile hane başına 300 bin TL destek vereceğiz” dedi. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın duyurduğu destek paketinin detayları...

Seçim öncesi pek çok destek paketini peş peşe açıklayan hükümetten yeni bir destek paketi duyurusu geldi. Eşi vefat eden ve evsiz olan kadınlar için 300 bin liralık destek paketi hazırladıklarını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni hazırlanan destek paketinden 2 bin 23 kişiye konut desteği yapacaklarını ifade etti. Bakan Yanık 607 milyon lira bütçeli yeni destek paketi ile eşi vefat eden kadınlara yaklaşık 300 bin lira destek verileceğini belirtti.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK 3 ÇOCUĞU OLAN KADINLARA 300 BİNLİRA KONUT DESTEĞİ

Konut projesinin kapsamına ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise bu paketin eşi vefat eden kadınların mağduriyetini gidereceğini söyledi. Eşi vefat eden her kadının yardım için başvuramayacağı 20 bin 23 kişinin yararlanacağı konut desteğine her kadın müracet edemeyecek. Eşi vefat eden kadınların 3 çocuğu olması gerekiyor ve bu 3 çocuğun da 18 yaşından küçük olması lazım. Evi olmayan 2 bin 23 kadının başvuru yapabileceği konut yardımı için ise devlet 607 milyon liralık bütçe ayırdı. Aile başına ise 300 bin liralık bir yardım yapılacak.

KONUTLAR AİLELERİN KULLANIMINA VERİLECEK AMA MÜLKİYETLERİ VERİLMEYECEK

Konut yardımı konusunda hayırseverler ile ilişki içinde olacaklarını söyleyen Derya Yanık yardımın detayları hakkında ise şunları söyledi:

“Eşi vefat etmiş ve sosyal yardım faydalanıcısı kadınlarımıza yönelik konut projesini hayata geçiriyoruz. Desteğimizi konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle gerçekleştireceğiz. Konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutların satın alınması durumunda ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek. Bakanlık olarak konut başına 300 bin TL destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın (SYDV) olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı vereceğiz”.

derya-yanik.jpg

DERYA YANIK: KONUT YARDIMI İÇİN HAYIRSEVERLER İLE ÇALIŞACAĞIZ

Eşi vefat etmiş kadınlara 2 bin 23 adet konut verileceğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Programın başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere belediyeler ve hayırseverlerle iş birliği içerisinde hayata geçirilmesine yönelik 78 SYDV’mizi bilgilendirdik. Şu ana kadar Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı. Buna ek olarak projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV’miz ise arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor”. dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN