Asgari ücret için canlı yayında rakam değil yüzde verdi! İşte 2023 asgari ücret beklentisi...

Asgari ücret için canlı yayında rakam değil yüzde verdi! İşte 2023 asgari ücret beklentisi...

Siyasilerden peş peş asgari ücretle ilgili açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yaptığı asgari ücret açıklaması heyecan yaratırken, Merak edilen konuyla ilgili bir açıklamada Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi.

Türkiye'deki milyonlarca çalışan gibi siyasilerin de gündeminde 2023 asgari ücret rakamları var. Asgari ücretin belli olmasına 2 ay kala peş peşe açıklamalar geliyor. Merak edilen konuyla ilgili bir açıklamada Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi. İşte milyonlarca çalışanı etkileyecek asgari ücretle ilgili son detaylar.

2023’TE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yüksek enflasyon karşısında alım gücünü kaybeden milyonlarca çalışanı gözü kulağı 2023 asgari ücret artışında. Aralık ayına sayılı günler kala tüm asgari ücretlilerin merak ettiği konu ise 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “arkadaşlar öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde” açıklaması heyecan yaratırken, asgari ücretle ilgili diğer siyasi partilerden de peş peşe açıklamalar geliyor. Muhalefet partilerinin asgari ücret teklifi ne kadar? Ocak ayında asgari ücret yüzde kaç zamlanacak? İşte tüm detaylar.

asgari-ucret.jpg

CHP: 10 BİN LİRANIN ALTINDA OLMAMSI LAZIM

Asgari ücret tartışmalarıyla ilgili açıklamalar peş peşe gelirken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu beklentileriyle ilgili net bir rakam verdi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Kuşoğlu, "Asgari ücret 10 bin liranın altında olmaması lazım. Bütçe de bunu gösteriyor." ifadelerini kullanmıştı.

asgari-ucret-001.jpg

ERBAKAN: YÜZDE 200 ARTMALI

Asgari ücretle ilgili son açıklama ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan geldi.

Habertürk'te Serap Belet'in sunduğu Olaylar ve Görüşler programının bu haftaki konuğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu. Gündeme dair değerlendirmede bulunan Erbakan merak edilen asgari ücret konusuna da değindi. 2022 yılındaki yüksek enflasyona vurgu yapan Erbakan, 2023 asgari ücretinin yüzde 200 artması gerektiğini savundu.

Yüksek enflasyona dikkat Çeken Fatih Erbakan şöyle konuştu:

ENAG enflasyonu yıllık yüzde 186 olarak açıkladı. O zaman yüzde 200 zam yapması lazım hükümetin. Asgari ücret 5 bin 500 de kalmış. Biz göreve geldiğimizde bunu yapacağımızı söylüyoruz. Enflasyon tek haneye gelecek diyorlar. Bizim aylık enflasyonumuz çift hanelere ulaşmış durumda. Bizi Amerika ve Almanya'yla kıyaslamayın. Bizim aylık enflasyonumuz onların yıllık enflasyonunu geçmiş durumda.

asgari-ucret-002.jpg

ERDOĞAN'DAN BEKLENTİYİ ARTIRAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Muhalefet partilerinden peş peşe asgari ücretle ilgili açıklamalar gelirken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye çevrilmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili son olarak, "Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama milyonlarca çalışanın asgari ücret beklentisini daha da artırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN