Çok sağlam zam geliyor! Tunç Şatıroğlu'ndan korkutan açıklama: Doları olanlar özellikle dikkat!

Çok sağlam zam geliyor! Tunç Şatıroğlu'ndan korkutan açıklama: Doları olanlar özellikle dikkat!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu korkutan açıklamayı yaptı. Daha maaşların zamlı hali elimize geçmeden gelecek zamları vurgulayan Şatıroğlu’ndan doları olanlara uyarı geldi! Doları olanlar özellikle dikkat...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "Şimdi TL zamanı" açıklamasını değerlendirdi. Söz konusu açıklamaların serbest kur rejiminden vazgeçildiğinin bir itirafı olarak yorumladı.

Dolar kuru düşüşte... Dolar bugün ne kadar? 13 Ekim 2020 Salı Kapalıçarşı canlı döviz fiyatları! Euro ve Sterlin yükselir mi? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Şatıroğlu, TELE1 kanalında katıldığı bir programda, "Serbest kur rejimi olmadığının itirafı. Bu sistem patlayacak" dedi ve ekonomik gelişmelerle ilgili çarpıcı öngörülerde bulundu.

YENİ MAAŞ GELMEDEN ZAMLAR GELECEK

“İnsanlar daha yeni maaşını alamadan çok sağlam bir zam yapacaklar” diyen Şatıroğlu, durumu şu şekilde değerlendirdi:

“Hafize Gaye Erkan’ın ‘Zamanı geldi’ açıklamasını alkışlayan çok insan olabilir Türkiye’de. Garabet çok artmış durumda. Oradan çıkarılacak çok ders var. Bundan önceki Merkez Bankası Başkanları’nı hatırlayın Murat Çetinkaya’yı, Erdem Başçı’yı. Hep ne denir? Serbest kur rejiminden bahsedeceksek Merkez Bankası’nın kur hedefi olmaz. ‘TL’ye geçin’ diyorsanız doların artışının enflasyonun altında kalacağını, TL’nin değerinin reel olarak değerleneceğini düşünüyorsun. Ekonomi yönetimi bunu diyor. Merkez Bankası bunu der mi?

Merkez Bankası elbette kur istikrarını önemser ve anormal bir artış olduğu bir müdahaleyle bunu aşağı çekmek ister. ‘TL zamanı geldi’ diyorsan o zaman serbest kur rejimi olmadığını itiraf ediyorsun. Yönetilen bir kur olduğunu kabul ediyorsun. Bu kura müdahale demektir. İlla arka kapıdan dolar satışı değil müdahaledir. KKM’yi hala arttırmamışsan bu bir müdahaledir. Bu yazıdan çok acı bir hikaye yazarsınız. Kura müdahale devam edecektir. O zaman bir süre TL’de kalmak, faiz almak avantajlı olabilir. Zaten bunu gören yabancı da büyük ölçüde tahvillere geliyor. Faizini aldıktan sonra ‘Bu para bana yeter’ deyip dolara dönüp ülkemizden çıkıp gidecektir. Buna spekülatif para diyebilirsiniz, ben vurguncu para diyorum. Vurgun yapmaya gelen bir para var. Tabii bunu Kavcıoğlu gibi düz tutalım sonra aniden fırlasın şeklinde yapmıyorlar bir rampa şeklinde izin veriyorlar. Evet belki önümüzdeki iki üç ay TL dolar karşısında değer kazanacak ama uzun oyuna baktığımız bu sistem eninde sonunda patlayacaktır. Başka çaresi yok. Çünkü serbest kur rejiminin olmadığı yerde bir zamandan sonra patlarsınız. Onlar da zaten buna oynuyorlar. ‘Birkaç ay bize yeter’ diyorlar…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN