Cumhurbaşkanı Erdoğan yeşil ışık yaktı! Tüm memurlara ek ödeme yapılacak: 4.500 TL…

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeşil ışık yaktı! Tüm memurlara ek ödeme yapılacak: 4.500 TL…

Son yıllarda artan kira fiyatları memurları da zor durumda bırakıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile tüm memurların yüzünü güldürdü. Kira ödemelerine devlet desteği. İşte kira yardımı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Son bir yıl içerisinde kira fiyatlarına yapılan ciddi artışlar memurları da zor durumda bırakmaya başladı. Özellikle büyük şehirde yaşayan vatandaşlar kira ödemekte zorlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni ödeme müjdesini verdi. Memurlara kira desteği verileceği belirtilirken detaylarda araştırılmaya devam ediyor. İşte kira yardımı hakkında merak edilen tüm detaylar…


KİRA ARTIŞLARINI DEVLET DESTEĞİ

Türkiye'deki kira fiyatlarına son bir yıl içerisinde %127 ile %134 arasında bir artış yapılırken Vatandaş da nasıl ödeme yapacağını düşünmeye başladı. Fahiş kira artışları hem asgari ücretliler hem de memurlar için ciddi bir problem haline dönüştü. Maaşlarını neredeyse tamamını kiraya veren vatandaşlar diğer giderler için ince ince hesap yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasıyla herkesin yüzünü güldürdü.

ev-sahibi-kiraci.jpg


Fahiş kira artışlarına kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kira fiyatlarına yönelik yeni adımlar için yeşil ışık yaktı. Başka Erdoğan, “Kira fiyatları konusunda da yeni adımlar atacağız. Bu konuda ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını sürdürüyor” sözlerini dile getirdi.


MEMURA KİRA YARDIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları ile gözler de bakanlıklara çevrildi. Alınan bilgiler doğrultusunda memurlara kira yardımı yapılacağı belirtilirken düzenleme için yeni hazırlıklar yapılmaya başladı. Düzenleme ile birlikte memur maaşlarına ek bir destek sağlanacağı ifade edildi. Kira yardımlarının ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmazken çalışmaların hızlandırılarak en kısa sürede düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor.
para-almak-2.jpg

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?


Memur maaşlarına ek olarak yapılacak kira yardım miktarları ise görev yaptıkları il ve ilçeye göre değişiklik gösterecek. Kapsamda en düşük 1700 TL ödeme yapılırken en yüksek 4.500 TL kira desteği sağlanacağı vurgulandı.

para-hesap-1.jpg
İstanbul, İzmir Ankara ve Antalya gibi fiyatların çok arttığı büyük şehirler başta olmak üzere memurlara kira yardımı yapılacağı belirtilirken ödemelerin ise ortalama kira fiyatları ve geçinme endekslerinin dikkate alınarak yapılacak aktarıldı.

UZMAN İSİM AÇIKLADI

TRT ekranlarında kira destek ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, kira fiyatlarına bakılacağını ve ortalama kiralar ile birlikte oradaki diğer gıda fiyatlarını değerlendirilmeye alınabileceğinin altını çizdi.

para-paraa.jpg

Geçinme endekslerine bakılarak belirli bir kademelendirme yapılabileceğini dile getiren Zengin, “İstanbul, Ankara, İzmir ya da diğer farklı şehirlerde bu artışların miktarları durumları değerlendirilip ona göre hayatı kolaylaştıracak tutar belirlenir'' dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN