Depremzedeler için yeni nakit desteği başladı! Artık günlük bu miktar ödenecek: Bakan bizzat duyurdu

Depremzedeler için yeni nakit desteği başladı! Artık günlük bu miktar ödenecek: Bakan bizzat duyurdu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde büyük bir yıkım meydana geldi. Yaşanan yıkımların sonunda memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan depremzedelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. İşsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği alamayan depremzede vatandaşlara 133,44 TL tutarında günlük nakit destek sağlanacağını duyurdu. Peki nakit destek nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

Deprem Bölgesindeki Vatandaşlara Nakit Destek Verilecek!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem ile birlikte milyonlarca vatandaş evsiz kaldı. Deprem ile birlikte seferberlik ve yas ilan edilen ülkemizde 42 binden fazla can kaybı ve binlerce yapı enkaz haline geldi. 11 ili etkileyen deprem felaketi ile birlikte vatandaşlar çadır veya konteynerlere yerleştirildi.

Bazı vatandaşlar ise şehri terk ederek dost ve akrabanın kapısını çaldı. Etkilenen 11 ilde ikamet eden depremzede vatandaşlar işlerinden ve evlerinden olması ile birlikte birçok destek ödemesine dair açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte 15 bin TL'ye varan taşınma desteği ve kiracılara aylık 2 bin, toplamda ise 24 bin TL destek ödemesi yapılacağını, ev sahiplerine ise aylık 5 bin toplamda ise 60 bin lira ödeme yapılacağını belirtmişti. Kısa bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre depremzede vatandaşlara yeni bir nakit desteği daha geliyor.

mevduata-tmsf-garantisinde-ust-limit-200-bin-tlye-cikarildi-erje.webp

Vedat Bilgin'den Depremzedelere Nakit Desteği!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile nakit desteğini duyurdu. Yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki emekçi vatandaşların korunmasına yönelik yeni kararlar alındığını belirtti. OHAL süreci boyunca işten çıkarma yasağının uygulandığı belirtildi.

Deprem bölgesinde yer alan vatandaşlara çalışmadığı süre boyunca Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteğinin verileceğinin altını çizdi. Deprem dolayısıyla iş yer hasar gören veya kapanan vatandaşlara ayriyeten işsizlik ödeneği ile kısa çalışma ödeneği alamayan vatandaşlara destek açıklaması geldi.

1482640.webp

Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği Alamayanlara Yeni Destek!

Vedat Bilgin tarafından duyurulan nakit desteği ile birlikte depremzedelere detaylar verildi. Kısa çalışma ödeneği ile işsizlik ödeneği alamayan depremzede vatandaşlarımıza 133 lira 44 kuruş tutarında nakit desteği verilecek. Sosyal Devlet kapsamında depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Vedat Bilgin açıklamalarını sonlandırdı. Taşınma ve kira yardımı ile birlikte yeni yardım eklendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN