Doğru şekilde stoklanan lastiğin ömrü 10 yıl

Doğru şekilde stoklanan lastiğin ömrü 10 yıl

Lastiklerin yaşının üretim tarihiyle değil araca takıldığı günden itibaren başladığına dikkat çeken Michelin, lastik satın alırken sürücülerin dikkat etmesi gereken asıl konunun saklama koşulları olduğunu belirtiyor.

AYŞEM SUNER

Doğru koşullarda stoklanan bir lastiğin raf ömrünün 10 yıl olduğunu ancak 5 yılını dolduran lastiklerin her yıl uzmanlar tarafından kontrol edilmesini gerektiğini belirten uzmanlar, bu konuda yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı sürücülerin sorun yaşadığına dikkat çekiyor. Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Ayşem Suner, lastik ömrünün araca takıldıktan sonra başladığına dikkat çekerek: Yeni üretilen bir lastik ile üç sene önce üretilen lastiklerin performansı arasında herhangi bir fark yoktur. Lastikler saklanma koşullarına bağlı olarak 10 yıla kadar raf ömrünü korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN