Dolar 10 TL'ye Düşecek Mi? İslam Memiş, Elinde Doları Olanlara Öyle Bir Seviye Verdi Ki... Döviz Büroları Taşacak

Dolar 10 TL'ye Düşecek Mi? İslam Memiş, Elinde Doları Olanlara Öyle Bir Seviye Verdi Ki... Döviz Büroları Taşacak

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, yeni yayınladığı videosunda piyasalara ilişkin haftalık değerlendirmelerde bulundu. Dolarda yaşanacak olan gerileme karşısında yatırımcıya ciddi ikazlarda bulunan Memiş, dolar karşında değer kaybedecek emtiaları da sıralayarak alım fırsatlarını açıkladı.

Yaptığı isabetli tahminlerle yatırımcının dikkatini çeken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yeni yayınladığı Youtube videosunda piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dolar kurunda hafta başından başlayacak olan gerilemeye değinen Memiş, yaşanan gerileme karşısında yatırımcıyı uyardı. İşte İslam Memiş'ten dolar yatırımcıları için dikkat çeken analizler.

1442908-001.jpg

Rakamsal değerlere değinen Memiş'in piyasalara ilişkin değerlendirmeleri şöyle;

"900 LİRAYA GRAM ALTIN YOK!"

"Haftanın ilk işlem gününde stres yok. Borsa da yatay bir açılış var. Ama dövize altına bakınca öyle değil. Televizyon ve ekranlarda gördüğünüz rakamlar geçerli değil. Dolar/TL kuru ekranlarda 15,50 seviyesinde. Dolar bütün dünyada güçlü durunu korumaya devam ediyor. Dolar endeksinin yükselmesi ve değer kazanması yıl sonunda bize yükselişlerin olacağının işaretini veriyor. 15,50 olan Dolar/TL Kapalı Çarşı'da 15,58 TL. Ekranda görmüş olduğunu Euro/TL kuru 16,14 TL, piyasalarda 16,21 TL seviyesinde. Euro/Dolar yine baskı altında. Gram altın TL fiyatı ekranlarda 900 lira, serbest piyasalarda 920 lira. 900 lira seviyesinden alacağınızı beklemeyin Eğer bir mantık bulundurmak gerekiyorsa ekranlardan alıp Kapalı Çarşı'da bozduracaksınız. Ama bankalar vermiyor öyle bir durum yok"

DOLAR YARINDAN İTİBAREN GERİLEMEYE BAŞLIYOR

"Dolar bugün güçlü olabilir. Emtialar baskı altında olabilir. Yarından itibaren Cuma gününe kadar Dolar endeksinde bir gerileme, altın ve gümüşün ons fiyatında yani doların karşısındaki emtialarda yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Buna tepki alımları diyebilirsiniz, dolar endeksinde kar satışı diyebilirsiniz ama tam ters rüzgar bu hafta görebiliriz. O yüzden bu hafta dolar yatırımcısının dikkat etmesi gerekiyor. Elinde dolar olan yatırımcı bana göre dolar endeksinde 104,64 seviyesinde olduğunu söylüyoruz. Tekrar tekrar 104'ün altına sarkmalar belki de 103 'ün altına kadar bir sarkma olabilir. 103 seviyesinin altına da bir sarkma olabilir. O yüzden 102,80 seviyesi şu an dolar endeksinde güçlü dolar seviyesi. Bu ne demek oluyor, bugün dolar kurundan desteklenen diğer yatırım araçları güçlü olabilir, ama yarından itibaren doların gerilemesi sterlin, euro, altın ve gümüş fiyatlarında kripto paralarda tekrar hızlı bir toparlanma olacaktır. Elinde dolar olanlar bugünkü pozisyonları gözden geçirmeli"

EURO,STERLİN VE GÜMÜŞE İÇİN ALIM FIRSATI BAŞLIYOR

"Elimde dolarım var bu fırsatı nasıl değerlendirebilirim? diyenler çok ucuz altın ve gümüş var. Bunu direk almak gerekiyor. Dolar bozarak değil. Doların karşısında saydığım enstrümanlar aşırı bir şekilde değer kaybettiği için TL'de kalmak yerine bu tarafta işlem yapmanın önemini bir kez daha ifade ediyorum"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN