Euro ve Gümüş Almayan Bin Pişman Olacak! İslam Memiş Euro Ve Gümüş İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki..

Euro ve Gümüş Almayan Bin Pişman Olacak! İslam Memiş Euro Ve Gümüş İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki..

Piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, 3 emtia aracı için kritik tahminlerde bulundu. Gram altına yönelen vatandaşa 3 emtia aracı öneren Memiş, alım fırsatlarını da tek tek sıraladı. İşte Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar.

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanacak olan durumları değerlendirdi. İsabetli tahminleri ile bilinen Memiş, gram altın ve dolar için ciddi uyarılarda bulunurken, gümüş, euro ve sterlinde yaşanan düşüşleri de alım fırsatı olarak değerlendirdi. İşte Memiş'ten yatırımcıları yakından ilgilendiren o açıklamalar.

1442908.jpg

DOLARDA 3 PUANLIK MAKAS ARALIĞI VAR

Dolar kuru baskılanmaya 14 TL seviyesinden 15 TL seviyesine çıktı. Yatırımcı doların yükselişinin devam edip etmeyeceğini beklerken, İslam Memiş, dolar için kritik uyarılarda bulundu. Memiş, makas aralıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Dolar kuru 15.48 lira seviyesinde yani ekranda görmüş olduğunuz 15.48 olsa da serbest piyasalarda şu anda dolar tl kurunun 15.50 olduğunu söyleyebilirim. Serbest piyasalarla ekranlar ve bankalar arasında 3 puanlık bir makas aralığı var. Bu aralığı yaklaşık 1 aydır söylüyorum. Makas aralıklarına dikkat edin, yanılgıya düşmeyin. Alım ya da satım yaparken bu makas aralıklarını göz önünde bulundurmayan yatırımcı alım ya da satış hamlesini yanlış yapabilir."

EURO ALIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Euro içinde alım fırsatı doğduğunu belirten Memiş, elinde dolar bulunduranların euro paritesini de değerlendirmelerini önerdi. Eurodaki düşüşü nimet olarak değerlendiren Memiş, "Euro TL kuru 16.13 tl ekranlarda serbest piyasada 16.04 tl seviyesinde. Euro dolar paritesi benim beklentimden daha az seviyelere geldi. 1.05 seviyesindeydi Bu silkeleme operasyonuyla 1.0350 seviyesine kadar sert bir şekilde geriledi. Şu anda 1.04 seviyesine tutunmaya çalışıyor. Ancak bu seviyelerin oldukça düşük olduğunu belirtmek isterim. Bu düşüş dolar yatırımcısının önünde bir nimet olarak duruyor." diye konuştu.

MAKAS ARALIĞINA DİKKAT

Gram altın içinde makas aralığına değinen Memiş, al-sat yaparken yatırımcının ekranda görünen yanıltıcı seviyeye dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

"SERT DÜŞÜŞLERİ DEĞERLENDİRİN"

Euro'nun yanı sıra gümüşün içinde önemli değerlendirmelere bulunan Memiş, her fırsatta gümüşün yatırım için iyi bir emtia aracı olduğunu vurguluyor. Memiş, tek enstrüman yerine yatırımcının bölerek yatırım yapması gerektiği belirtti. Emtia araçlarında yaşanan sert düşüşlerin alım fırsatı yarattığını söyleyen Memiş, şunları kaydetti:

"Gümüşün gram fiyatı 10.34 lira seviyesinde. 10.56 lira seviyesinden hızlı bir geri çekilme varda ama gümüş ons fiyatı benim de beklentimden daha fazla değer kaybettiği için şu an 20.82 dolar seviyesinde olduğu için ve gümüş altın rasyosu yüksek olduğu için altının gram fiyatına kıyasla biraz daha fazla değer kaybetmiş oldu. Elinde TL bulunan dolar bulunan yatırımcılar için aslında çok güzel bir fırsat sunmuş oluyor. Tek bir enstrümana yatırım yapmış olanlar, bu sert düşüşleri görünce morali bozuluyor. Farklı enstrümanlara bölerek yatırım yapıldığında o düşüşlerin önemi yok. Sürekli yükselsin diye bir ekonomi, finans yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN