Dolar 12 Lira Olacak Herkes Bayram Edecek! Altın Uzmanı Tunç Şatıroğlu Bu Sefer Net Konuştu

Dolar 12 Lira Olacak Herkes Bayram Edecek! Altın Uzmanı Tunç Şatıroğlu Bu Sefer Net Konuştu

Döviz kurunda yaşanan yükseliş piyasaları derinden etkilerken dünya pazarını da alt üst etti. Rusya-Ukrayna savaşından sonra piyasalarda yaşanan yükseliş yatırımcıyı da dolar 12 TL'ye düşer mi? Doları mı satmalı mıyım? Gram Altın yükselir mi? gibi soruları araştırmaya yöneltti. Altın Uzamanı Tunç Şatıroğlu'ndan ise herkesi sevindirecek döviz açıklaması geldi. Sakın haberimizi okumadan al-sat yapmayın....

Türkiye'de başlayan ekonomik kriz Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra tüm dünyayı etkisi altına aldı. Doğalgaz, motorin ve temel ihtiyaç gıdalarına gelen zamlardan sonra Kuzey'de başlayan savaş Avrupa ülkelerini de etkisi altına aldı. Özellikle Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı faiz indirme kararlarından sonra Türk Lirası, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Doların yükselmesine paralel olarak Gram Altın da hızla yükselişe geldi. Küçük yatırımcı ise elindeki altınları ne yapacağı konusunda kararsız. Peki altın ve dolar satmak için uygun zaman mı? Dövizi ve altını olanlar bu habere kulak kesilsin. İşte Altın Uzmanı Tunç Şatıroğlu'ndan hayati öneme sahip faiz ve dolar açıklaması.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI PİYASALARI NASIL ETKİLİYOR? DÖVİZDE SON DURUM NE?

dolar.jpg

Dünya'da baş gösteren küresel kriz herkesi etkisi altına alırken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ise en çok vatandaşı zorlamaya başladı. 2022 yılına zamlarla giriş yapan vatandaş kara kara düşünmeye başladı. Merkez Bankası'nın uyguladığı faiz politikalarıyla doların iniş-çıkış serüveni ekonomiyi etkilerken, en son yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı ise dünyayı büyük bir krizin eşiğine getirdi. AB'nin Rusya için uyguladığı yaptırımlar ise en çok vatandaşı etkilemeye başladı.

DÖVİZDE YAŞANAN TIRMANIŞ YATIRIMCIYI KORKUTMAYA BAŞLADI

kramiye.jpg

Dün kapanışı 14,81 ile kapatan dolar 15 Mart 2022 Salı gününe 14,82 ile merhaba dedi. Gram altın 14 Mart 2022 Pazartesi günün 927, 92 ile kapatırken güne düşüşle başladı.15 Mart 2022 Salı gününe Gram altın yüzde 1 düşüşle 918,63 ile alıcıya çıktı. Peki altın ve döviz bozdurmak için uygun zaman ne zaman? Piyasalar hakkında isabetli açıklamalarda bulunan Uzman Tunç Şatıroğlu ise vatandaşı güldürecek bir analizde bulundu. Şatıroğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararlarına dikkat çekerek, 500 baz puan artışına gidilerek doların 12,65 seviyelerine ineceğini söyledi.

MERKEZ BANKASI 500 BAZ PUAN ARTIRABİLİR!

tunc.jpg

Para Piyasaları ve Dolar Uzmanı Tunç Şatıroğlu, Merkez Bankası'nın vereceği kararla dolar/TL piyasasını etkileyeceğini ifade etti. Şatıroğlu doların düşmesini Merkez Bankası, faiz arttırma şiddetine bağlı olduğunu vurguladı. Doların 15 seviyelerine dayandığında Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışına giderek müdahale edeceğini belirten Şatıroğlu, faiz kararının dolar kuruyla paralel olduğunu söyledi.

FAİZ İNDİRME KARARI DEVAM EDECEK Mİ?

Geçmişteki faiz kararlarını da değerlendiren Şatıroğlu, doların 10,24 seviyelerine çıktığında Merkez Bankası'nın faiz kararına gittiğini bundan dolayı yükselen dolar karşısında faiz kararının tekrar uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN