Sivilceler Başınıza Dert Oluyorsa Birde Bunları Deneyin! İşte Sivilceyi Kökünden Kazımanın Yolları

Sivilceler Başınıza Dert Oluyorsa Birde Bunları Deneyin! İşte Sivilceyi Kökünden Kazımanın Yolları

Sivilceler hepimiz için tam bir baş belası. Ergenlik dönemlerinde çıkmaya başlayan sivilceler yapılan yanlış müdahalelerle yüzde geri dönüşü olmayan izler bırakabiliyor. Sivilcelerden nasıl kurtulmalıyım? Sivilceyi en hızlı ne geçirir? En çok arananlar arasında. Peki hayati fonksiyonlarımızı bile etkileyen sivilcelerden nasıl kurtulabiliriz? Pahalı kremler kullanmaya son verip size en doğal yöntemlerle sivilceden kurtulma maskesi ve öneriler hazırladık.

Hepimizin belli dönemlerde muzdarip olduğu konulardan biri de sivilcelerdir. Bunun için çok fazla yöntemlere yönelip net sonuç alamadığımız zamanlar olmuştur. Stresli olduğumuz dönemlerde yüzümüz ve vücudumuz belli gölgelerinde çıkan sivilceler moral de bozmaktadır. Kadınların yaşadığı regl dönemleri, stres ve yediğimiz besinler sivilce oluşumunda en etkin maddeler arasında. Yağlı ciltler başta olmak üzere kuru ciltlerde de rastlanan sivilcelere nasıl engel olabiliriz? Hayat kalitemizi düşüren sivilcelerden doğal yöntemlerle nasıl kurtulabiliriz? İşte sivilceye dair aradığınız her şeyi sizler için derledik...

SİVİLCELERİN KAYBOLMA SÜRESİ 4 HAFTA

sivilce.jpg

Sivilcelerin tamamen ortadan kaybolması 4 haftayı bulmaktadır. Özellikle az su içenlerde veya yüzü çok yağlı olan kişilerde sıklıkla görülen sivilce için en önemli uyarı sabahları kalktığınızda yüzünüzü soğuk suyla yıkamaktır. Soğuk su yüzü diri de tutmaktadır. Ve mikropların oluşumu da engellemektedir. Rutin temiz önerileri ile de sivilce oluşumuna engel olabilirsiniz.

YEDİKLERİNİZDEN DOLAYI VÜCUD TEPKİ VERİR

yaglibesin.jpg

Vücudumuz yediğimiz gıdalara tepki vermektedir. Aslında sivilce, kırışıklık vb. durumlar vücudun tepkisel eylemleridir. Yani sahibine 'Bu yediklerin ve içtiklerin bana zarar veriyor' demektedir vücudumuz. Bundan dolayı özellikle fast food tarzı yiyeceklerden uzak durulması gerekilmektedir. Hayvansal gıda tüketimi azaltılmalı ve bolca su içilmelidir. Yedimiz meyvelerin kabuklarını asla çöpe atmamanızı tavsiye ederiz. Özellikle elma kabukları sivilce için birebir mucizevi bir maddedir. İçinde buldurduğu doğal asitler yüzünüzdeki mikropları öldürür ve hava almasını sağlar. Aynı şekilde aleo vere bitkisi de el,ayak ve yüz için en doğal çözümlerden biridir.

DÜNYA MARKALARINA VERDİĞİNİZ PARALARA SON!

papatya.jpg

Diğer bir konuda özellikle dünyaca ünlü markaların kremlerini alarak hayal kırıklığına uğramaktadır. Kremler sivilceyi iyileştirirken vücud ve yüzde farklı dezenformasyonlara neden olabilmektedir. Bu da markanın diğer ürünlerine yönelmenizi sağlar. Yani döngüsel olarak farklı bir pazarlama stratejisidir bu. Bunun adına biz kapitalizm diyoruz! Bu tür toplara girmeden evinizdeki pratik ürünlerle bile yıllarca sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilde kavuşabilirsiniz.

PIRIL PIRIL BİR CİLT İÇİN ÖNERİLER

sivilce0.jpg

YÜZÜNÜZÜ HER GÜN ILIK SU YA DA SOĞUK SU İLE YIKAYIN

Sabahları uyandığınızda yapacağınız ilk iş ılık ya da soğuk bir suyla yüzünüzü yıkamak. Özellikle kabak liflerini kullanmanızı öneririz. Hem doğal hem iyileştirici bir etkisi var.

Günlük olarak yediğiniz yemek alışkanlığınızı değiştirerek kahvaltıda özellikle maydanoz olmak üzere vücudu ve cildi destekleyecek gıdalar tüketin. Yemek yemeden önce bir bardak ılık su hem tok tutar hem de vücutta gece biriken toksitleri temizler.

ALEO VERE VE GÜL SUYU'NU EVİNİZDEN EKSİK ETMEYİN

aleovere.jpg

Cilt yapınıza uygun olmayan kremleri çöpe atın. Makyaj yapmadan önce tonik olarak saf gül suyu kullanın. Makyaj kalıntılarını temizleyen en doğal üründür. Aleo vera bitkisini kesinlikle evinizden eksik etmeyin. Oksijen bakımından tam bir depo diyebiliriz. Ve akşamları yatmadan önce üzerinden biraz kesip yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Bu kırışıklıkları da önlemektedir.

Muz, Elma ve maden suyu da sivilce için birebir ürünler arasında. Yüzünüzü madem suyu ile de temizleyebilirsiniz.

EVDE KOLAYLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ DOĞAL VE PRATİK SİVİLCE MASKESİ

limon.jpg

2 damla Limon ve bir yemek kaşığı balı iyice karıştırıp yüzünüze sürün. 15 dakik beklettikten sonra maden suyu ya da gül suyu ile yıkayın. Bunu hafta da sadece 1 gün uygulayın. Limonu çok fazla yüzünüzde bekletmeyin. Limonun içerisinde bulunan asitler yüzünüzde tahribat oluşturabilir. Özellikle çalıştıkları işten dolayı stres yapanlar içinse papatya çayını öneririz.

NOT: İleri derecedeki iltihaplı sivilceler için doktora gitmenizi öneririz

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN