Dolar 27 liraya kök saldı! Müdahale mi gelecek? Uyanık olan...

Dolar 27 liraya kök saldı! Müdahale mi gelecek? Uyanık olan...

Önceki hafta 27 lirayı aşan dolar, yeni haftada 26,90'lı seviyelere gelerek sabitlendi. Haftanın ilk gününden bu zamana kadar olduğu yerde sayan kur, hala 26,95 seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Aynı dakikalarda euro 29,84'ten, sterlin ise 34,79'dan işlem görüyor.

Dün düşüş eğilimi gösteren dolar/TL, günü önceki günün 0,1 altında 26,9223'ten kapattı.

HERKES POWELL'IN AÇIKLAMALARINI BEKLİYOR

Dolar endeksi, şu esnalarda yüzde 0,1 azalışla 101,2 seviyesinde seyrederken, düş düşüş eğilimini peş peş 6. işlem gününe taşıyan avro/dolar paridesi ise bugün önceki kapanışın üzerinde 1,1060 seviyesinde ilerliyor. Analistler, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanacak para politikası kararı öncesinde yatırımcının temkinli hareket ettiğini belirterek, politika metni ve Powell'ın açıklamalarındaki mesajların varlık fiyatlarına etki edeceğini düşündüğünü belirtti.

haber-3-ic-001.jpg

FED'İN 25 BAZ PUAN ARTIRMASI BEKLENİYOR

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda FED'in politika faizini 25 baz puan artırmasının kesin olduğunu düşünen analistler, bankanın gelecek döneme dair net bir mesaj vermesinin politika alanında daralmaya neden olabileceği endişesi ile düşük bir ihtimal olduğunu da belirtti. Uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin ilerlediğini, yurt dışında ise ABD'de FED'in takip edileceğini kaydederek, teknik bakımdan dolar endeksinde 100 ve 99'un destek, 102 seviyenin direnç konumunda yer aldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN