Dolar borcu olanlar dikkat! Faiz yükseltildi dolar neden düşmedi? Piyasa kahini Selçuk Geçer'den flaş dolar uyarısı

Dolar borcu olanlar dikkat! Faiz yükseltildi dolar neden düşmedi? Piyasa kahini Selçuk Geçer'den flaş dolar uyarısı

Dolar kurunda flaş gelişme! Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada faizi 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltme kararı aldıklarını duyurdular. Faiz kararı sonrası herkes doların düşmesini bekledi ancak dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Peki faiz yükseltildi dolar neden düşmedi? Piyasa kahini Selçuk Geçer merak edilen soruyu yanıtladı. Dolar borcu olanlar dikkat! Büyük depreme hazır olun.

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklandı. Merkez Bankası bugün faizi 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Alınan faiz artırım kararı sonrası herkes doların düşmesini beklerken dolar 28 lira 10 kuruşu aştı. Yatırımcılar 'Faiz arttı dolar neden düşmedi? Dolar neden yükseliyor?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan uyarı geldi. Dolar borcu olanlar dikkat! Piyasa kahini Selçuk Geçer'den flaş dolar uyarısı. Boşuna beklemeyin! İşte Selçuk Geçer'in dolar yorumu ve beklediği yeni seviye...

gfgff-14.jpg

Merkez Bankası faizi 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkarmasının ardından dolar kuru yükselişine devam etti. Yatırımcılar bu karar sonrası dolarda düşüş beklerken tam tersi yaşanması herkesi şaşırttı. Peki faiz arttı dolar neden düşmedi? Selçuk Geçer 'Boşa beklemeyin' dedi ve duyurdu.

FAİZ YÜKSELDİ DOLAR NEDEN DÜŞMEDİ?

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan ekonomist Selçuk Geçer, "Merkez Bankası politika faizini 500 baz yükseltti,,, peki ama dolar niye düşmedi diyenlere. Yüzde 70 enflasyon var kardeşim demezler mi?" dedi. Açıklamalarına devam eden Geçer, dolar ile ilgili şunları söyledi:

"Merkez Bankası'nın kararı doğru bir karardır. Piyasaların beklentilerinin bir tık üzerinde ama doğru bir karar. Dolar yüzde 0.01 oranında düştü. Neden Dolar düşmedi diye düşünenler var. Zaten Merkez Bankasının dövizi düşürmek gibi bir niyeti olmadığını söylüyoruz. Dövizi elden geldiğince sabit tutmaya çalışıyorlar. Çok da sabit tutma niyetinde değiller. Eğer ki ihracatını artırmak istiyorsan, eğer ki cari açığını kısmak istiyorsan yurt dışından para bulmak istiyorsan dövizi serbest bırakmak zorundasın."

gfgfgf-2023-10-26t215747-813.jpg

DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT! SELÇUK GEÇER 'BOŞA BEKLEMEYİN' DEDİ VE AÇIKLADI

Selçuk Geçer açıklamasının devamında "Döviz düşmeyecek, Dolar düşmeyecek. Böyle bir beklenti içindeyseniz boşa beklersiniz. Dolar yükselmeye devam edecek. Dolar bugün 45 TL değerinde. Birikmiş enflasyonla mevcut enflasyonla doların bugünkü karşılığı 45 lira... O nedenle ihracatçı, üretici kan ağlıyor. " diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN