Dolarda feci iflasa hazır olun! Tuna Kaya'dan 'paranıza çökecekler' duyurusu! Öyle bir dolar tahmini verdi ki...

Dolarda feci iflasa hazır olun! Tuna Kaya'dan 'paranıza çökecekler' duyurusu! Öyle bir dolar tahmini verdi ki...

Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, grafiklerle dolar ve altında yaşanacak yeni seviyeleri verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir paket gelebileceğini ifade eden Kaya, dolara ilişkin yeni seviyeyi vererek korkunç bir öngörüde bulundu.

Süper Bono iddialarıyla çalkalanan piyasada hareketlilik devam ediyor. Döviz ve altın yatırımı yapanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak etmeye başladı. Grafiklerle piyasa değerlendirmesi yapan Tuna Kaya'dan ise yeni sürece ilişkin korkutan açıklama geldi.

dolarcik.jpg

İşte Tuna Kaya'dan piyasa değerlendirmelerine ilişkin satır başları...

"MERKEZ BANKASI'NIN BARUTU TÜKENDİ"

"Dolarda Haziran ayı ile stres tekrardan yükseldi. 2021 Aralık ayı benzeri yeni bir kriz var. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni paketler geldi. Dolar 17 seviyesinin üzerinde, Euro'da 18. Dolarda dalga sürüyor. Artık bu kriz ve iflas. Dolar dün ve bugün sert dalgalar yapıyor. CDS'ler yükseliyor. Dolarda önemli hareketlenmeler gördük. Ama Aralık ayı benzeri olmadı. Dolarda 18,40'tan 10 seviyelerinde düşüş görmüştük. Şimdi bunu görmedik. Çünkü Merkez Bankası'nın elindeki mevcut barutu tükenmiş durumda. Paketin açıklanmasından sonra dolar 17,30 görmüştü. 166,75 seviyesinden yeniden 17,30'ü gördü. Paketin içeriğinin dolu olmamasından kaynaklı. Bu durumda dolar kuru 17 seviyesinde tutunmaya devam ediyor. Kur için paket açıklanacağı söylendi. Yani GES. Ama faiz belli değil. Kafalar karışık."

"VARLIKLARA SINIRLAMA GELEBİLİR"

"Merkez Bankası'nın rezervleri yıl başından beri erimeye devam ediyor. Türkiye'nin 1 yılda ödemesi gereken 181 milyar dolar. 80 milyar dolarlık bir açık var. Dolar/TL 17 kritik eşiği sonrası yukarı yönlü hareketinin hızlanacağını söylemiştik. Burada 40 gün durmuştu. Bir sonraki adım ise 18,43 sonrası ise 20 ila 21. Bu son verilerden sonra GES'te yüksek bir faiz olmazsa yukarı yönlü hareket devam edecek. İnsanların varlıklarına büyük sınırlamalar getirecekler. Yada mevcut varlıklar TL'ye sabitlenebilir. Bunun için kurun yukarı yönlü hareketinden kaynaklı 20 seviyesinden sonra feci şeyler yaşayabiliriz. Bu büyük iflas. İnsanların parasına çökebilirler. Merkez Bankası olağan adımlar atabilir."

altinceyrek.jpg

ALTINDA GERİ DÖNÜŞ BAŞLADI

"Dolarda önemli desteğimiz 16,50 seviyesi. Bu kırılırsa GES tarafından gelen faizle alakalı. Dolar TL'deki düşüler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Gram altında ise 1020 seviyelerine yaklaştık. Bu seviyeden bir geri dönüş olduğunu gözlemliyoruz. 995 TL seviyesi destek seviyesi. Yıl sonuna doğru 1450 bandını görebiliriz. Ons altında ise 2000 doları aşacağız. Bu gram altının yüzde 40 olarak kapatmasını düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN