Dolardaki düşüşle ilgili şoke eden gerçek! Herkes faize bağlamıştı ama... Ünlü ekonomist belgeleriyle anlattı

Dolardaki düşüşle ilgili şoke eden gerçek! Herkes faize bağlamıştı ama... Ünlü ekonomist belgeleriyle anlattı

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 25 baz puan arttırmasının ardından hem dolarda hem de altın fiyatlarında sert düşüşler başladı. Dolar kuru 2 lira birden değer kaybederek 25 liraya kadar gerilerken yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü Finansçı İris Cibre, dolardaki düşüşle ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Herkes faize bağlamıştı ama... Dolardaki düşüşün asıl sebebi ortaya çıktı. İşte detaylar haberimizde...

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararı sonrası dolar kuru hızla düşüşe geçerken yatırımcılar 'Dolar daha da düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü Finansçı İris Cibre, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda dolar kurundaki gizli gerçeği açıkladı. Dolardaki düşüşle ilgili şoke eden gerçek! Herkes faize bağlamıştı ama... Ünlü ekonomist dolardaki gerçek seviyeyi duyurdu. Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor!

DOLAR KURUNDA SERT DÜŞÜŞ! PİYASALAR YANGIN YERİ

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Kurul'un, politika faizinin yüzde 25'e çıkarılmasına karar verdiği bildirildi. Alınan karar sonrası dolar kuru 2 lira birden değer kaybederek 25 liraya kadar düştü. Yaşanan düşüşler sonrası gözler uzmanların açıklamalarına çevrildi. Ünlü finans uzmanında gelen paylaşım ise herkesi korkuttu.

fdfdfd-2023-08-26t114024-654.jpg

UZMAN İSİM AÇIKLADI: DOLARDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ BELLİ OLDU

Ünlü Finansçı İris Cibre, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirerek, "Dün dolar/TL 27,20 den 25,18’lere düşerken MB’mizin dahli nette 1 Milyar dolar müdahale olarak gerçekleşmiş ve net pozisyon -65,6 Milyar dolara gerilemiş Ünlü düşünürün tarihe geçen cümlelerini bir daha tekrarlayalım o zaman “Döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl?” PS. 1 Milyar sattı, arkadaşlar Almadı." eleştirilerde bulundu.

b6.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN