Dolar/TL kurunda ani yükseliş

Dolar/TL kurunda ani yükseliş

ABD'den gelen verilerle değer kazanan dolar, TL karşısında bir kez daha güçlenerek yükseldi. Dolar/TL kuru 8.61 Türk Lirası seviyesine kadar çıktı.

Dolar/TL kurundaki geçen haftadan başlayan ve bu haftanın ortasına kadar devam eden 8.45 civarındaki yatay seyir, son iki işlem gününde değişti.

Küresel piyasalarda dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası sıkılaştırmasına başlayacağına dair beklentilerin yeniden güçlenmesiyle diğer başlıca para birimleri karşısında üç haftalık zirvesinin yakınında işlem görüyor. Dolar endeksi, 92.865 seviyesine çıkarak üç haftalık zirvesi 92.965’e yaklaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) erken faiz indirimi izlenimi yaratan mesajları sonrası 8.3 seviyesinden yönünü yukarı çeviren dolar/TL, ABD etkisiyle de yükselişini görece hızlandırdı. Dolar 8.61 seviyesine kadar çıkarken, TL haftalık bazda yüzde 1.5 civarı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN