Elektrik fena çarpacak Yüzde 100 Zam Geliyor! Bu Vatandaş Ne yapsın? Lamba Yakmayıp Kendisini mi Yaksın?

Elektrik fena çarpacak Yüzde 100 Zam Geliyor! Bu Vatandaş Ne yapsın? Lamba Yakmayıp Kendisini mi Yaksın?

Elektrik fiyatlarına geçtiğimiz nisan ayında yüzde 25 oranında zam gelmişti. Bu zam bile vatandaşı ışıksız bırakmışken şimdi de yüzde 100 zam geleceği iddia edildi. CHP'li Özgür Karabat sosyal medyadan yaptığı paylaşımda elektrik zammının artık kaçınılmaz olduğunu belirten yeni zammın yolda olduğu bilgisini paylaştı.

Döviz kurundaki arış ve elektik zammı olarak dönecek. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat elektrik fiyatlarına önümüzdeki dönem zam geleceğini açıkladı. Karabat bu artışı döviz fiyatlarının artmasıyla ortaya çıkan enerji maliyetlerinin armasına bağladı.

Enflasyonun rekor kırdığı ve asgari ücretin eridiği Türkiye’de en son nisanda sanayi abonelerinin elektrik fiyatları yüzde 20-26 arasında zamlanmıştı. İktidar, maliyetlerdeki artışı sanayideki zamlarla telafi etmeye çalışıyor.

HEM MESKENLERE HEM SANAYİYE ELEKTRİK ZAMMI KAÇINILMAZ

Ancak CHP’li Karabat’a göre bu yöntemin sonu geldi.

"Mesken düşük kademe vergi dahil kilovatsaat (kWh) başına 1,26 liraya satılıyor. Yüksek tüketim bedeli 1,89 lira." olduğunu söyleyen Karabat, ancak elektriğin üretim maliyetinin 2 lira 70 kuruşa çıktığını belirtti ve sanayi ve ticarethanelerin ise elektriğin kWh başına 2 lira 74 kuruş ödediğini açıkladı. Bu nedenle artık sanayicinin ve esnafın mesken elektriğini sülvanse etmesinin sonunun geldiğini ve önümüzdeki günlerde elektriğe hem meskenlerde hem de sanayide zam geleceğini ifade etti.

elektrik-zam-yuzde-100-zam.jpg

ELEKTRİK ZAMMI NE KADAR ERTELENİRSE O KADAR KATLANIR

Temmuz'da gelmesi beklenen elektrik zamlarının Mayıs ayına çekildiğini söyleyen Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, yapılması gereken zammın ne kadar geçiktirilirse o kadar katlanacağını belirterek uyardı. Gelecek zammın tüm abone gruplarına yansıyacağını söyleyen Kırım, gelecek zamdan kaçınmanın imkansız olduğunu vurguladı.

elektrik.jpg

ELEKTRİK ZAMMINDA DÜNYA İKİNCİSİYİZ

Dünyada elektrik fiyatlarında artışta yüzde 94 ile Hollanda zirvede yer alırken Türkiye yüzde 86 ile dünya ikincisi oldu. AB ülkelerinin elektrik zammındaki ortalaması ise yüzde 29 oldu. Letonya'da elektrik fiyatları yüzde 18 Romanya'da ise yüzde 8 indirim olması da dikkat çekti

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN