Elinde gramı olanlar ons altınla doların çarpımına dikkat: Bu detayı kimse bilmiyor... 6 ayda en çok o kazandırdı

Elinde gramı olanlar ons altınla doların çarpımına dikkat: Bu detayı kimse bilmiyor... 6 ayda en çok o kazandırdı

Gram ve Cumhuriyet altınının yılın ilk 6 ayında yüksek getiri sağlamasıyla birlikte, yatırım araçlarının performansları da belirlenmiş oldu. Altın, güvenli liman arayışıyla birlikte yatırımcıların tercihi haline gelerek diğer tüm yatırım araçlarını geride bıraktı. Piyasa Stratejisti Tuncay Turşucu, gram altını hesaplarken ons altın ve dolar kuru faktörlerine dikkat çekerek kimsenin bilmediği tüyoyu verdi.

Gram ve Cumhuriyet altını yılın ilk yarısında yüzde 45'lik getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro, TL karşısında yüzde 40,76 değer kazanırken, dolar ise yüzde 37,56 değer kazandı. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise geçtiğimiz yıl elde ettiği yüksek getiriden sonra bu yılın ilk yarısında yüzde 4,5 prim yaparak düşük bir performans sergiledi.

2.jpeg

Turşucu, gram altının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunarak, ons altının hareketine bağlı olduğunu belirtti. Ons altının güçsüz olduğu sürece düşüş yaşayabileceğini ve yukarı yönlü hareketlenme olmadığı takdirde daha da aşağı inebileceğini ifade etti. Kısa vadede ons altında çok fazla hareket beklenmediğini ve sınırlı dalgalanmaların yaşanabileceğini aktardı.

Uzmanlar, önümüzdeki dönemin, Türk lirasının değer kazanma gücü ve enflasyon beklentileri doğrultusunda şekilleneceğini düşünüyorlar.

Özet olarak, yılın ilk yarısında altının yüksek getiri performansı göstererek diğer yatırım araçlarını geride bıraktığı görülüyor. Gram altının ons altın ve döviz kuruyla ilişkisi göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Gelecek dönemde, liranın değer kazanma potansiyeli ve enflasyon beklentilerinin altın fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN