Emekli vatandaş isyan etti: Yaşamak değil can çekişiyoruz!

Emekli vatandaş isyan etti: Yaşamak değil can çekişiyoruz!

CHP Milletvekili Levent Gök'ün, Dikmen pazarında konuştuğu emekli vatandaş, her hafta pazarda en az 200 lira harcamak zorunda kaldığını ve maaşının 2023 asgari ücretinden az olduğunu vurgulayarak "Yaşamak değil can çekişiyoruz. Biz geldik gidiyoruz, bundan sonrakiler ne olacak" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Dikmen pazarında esnaf ve alışveriş yapan emekliler ile sohbet etti. Gök’ün konuştuğu bir emekli vatandaş, alım gücünün sıfır olduğunu ifade ederek mevcut ekonomik duruma tepki gösterdi.

Gök'ün konuştuğu vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi 10-15 liradan aşağı bir şey yok. Her hafta 200 liradan aşağı harcamıyorum, 2 kişi. Ayda 800 lira. Emekliyim, yeni asgari ücretten az alıyorum. Yüksekokul mezunuyum, 8 bin 500 liradan az alıyorum. 800 lira doğalgaza veriyorum, 400 lira elektriğe veriyorum. Gel de yaşa… Yaşamak değil can çekişiyoruz. Biz geldik gidiyoruz, bundan sonrakiler ne olacak?”

'EMEKLİYİZ, HİÇ YETMİYOR'

Bir kadın da pazar tezgahındaki ürünlerin fiyatlarının çok pahalı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Hiçbir şeyin yanına varılmıyor. 200 lira düşünüyorum ama yiyecek hiçbir şey alacağımı sanmıyorum. Çok pahalı her şey. Emekliyiz, hiç yetmiyor. Emekliye de bir şey vermediler zaten. Doğalgaz, elektrik, su… Hayat çok zor.”

Emekli bir vatandaş da parasının ancak 2 kilo elma almaya yettiğini başka bir şey almanın zor olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN