En düşük emekli maaşı bu kadar olacak! Ünlü ekonomist seçim öncesi diyerek duyurdu

En düşük emekli maaşı bu kadar olacak! Ünlü ekonomist seçim öncesi diyerek duyurdu

Emekli maaşlarındaki artış yetersiz kalınca milyonlarca emeklinin beklentisi de devam ediyor. Emekliler maaş artışlarıyla ilgili gelecek güzel bir haber beklerken, dikkat çekici açıklama ekonomist Şeref Oğuz’dan geldi…

2024 yılı için gelen zamlar sonrasında en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükselmişti. Bu artış Türkiye’de geçim sıkıntısı yaşayan emeklileri memnun etmezken, maaşlara ek bir zam gelip gelmeyeceği konusu da uzun zamandır gündemde.

Kimisine göre maaşlara yapılan zam yetersiz kalırken, kimisi de bu zamların yeterli olduğunu ekonominin daha fazlasını kaldırmayacağını savunuyor. Ancak, 10 bin lira ile geçinmekte zorlanan emekli ise hala bir umut gelecek güzel haberi bekliyor.

en-dusuk-emekli-maasi-1.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BU KADAR OLACAK!

Tüm bu tartışmalar devam ederken Ekonomist Şeref Oğuz’dan umut verici bir haber geldi. En düşük emekli maaşına 4.431 lira zam yapılacağını söyleyen Oğuz’un açıklamaları şöyle:

“En düşük emekli maaşı 4.431 TL'ye yükselecek. Bu zam, emeklilerin alım gücünü önemli ölçüde artıracak. Zammın seçim öncesi yapılması, emeklilerin oylarını etkileyebilir.”

Oğuz, emekli maaşlarına zam yapılmasının nedenlerini de şöyle sıraladı:

  • Yüksek enflasyon
  • Emeklilerin alım gücünün düşmesi
  • Seçim öncesi emeklilerin desteğini almak
  • Emekli maaşlarına zam yapılmasının olası etkileri:
  • Emeklilerin alım gücünün artması
  • Ekonomide canlanma
  • Seçim sonuçlarının etkilenmesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN