Faiz kararı sonrası kritik görüşme: TCMB Başkanı Erkan banka yöneticileriyle bir araya gelecek

Faiz kararı sonrası kritik görüşme: TCMB Başkanı Erkan banka yöneticileriyle bir araya gelecek

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dünkü faiz kararı sonrası banka yöneticileriyle bugün İstanbul'da görüşecek. Toplantının ana gündem maddesinin bankacılık sektörünün talep ve sorunları olduğu öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yönetiminde dün ilk kez toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 27 ay sonra ilk kez artırarak, 6.5 baz puan artışla yüzde 8.5'ten yüzde 15'e çıkardı.

Faiz kararı döviz kurunda fahiş artış ve rekor serisine neden olurken, dolar, tarihinde ilk kez 25 liranın, euro ise 27 liranın üzerine çıktı.

Piyasalarda dengeleri değiştiren faiz kararının ardından Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, bugün İstanbul'da banka yöneticileriyle bir araya geleceği öğrenildi.

TRT Haber'in aktardığına göre; toplantıda bankacılık sektörünün sorunları görüşülecek. Erkan, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN