Faiz kararı sonrası tahminler değişti! İslam Memiş'ten flaş dolar ve altın tahmini

Faiz kararı sonrası tahminler değişti! İslam Memiş'ten flaş dolar ve altın tahmini

Altın ve dolar fiyatlarında flaş gelişme! Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 650 baz puanlık faiz artırımına gitti. Politika faizini yüzde 15'e yükseltti. Alınan kritik karar sonrası doalr ve altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı. Dolar 25 TL'yi aşarken gram ve çeyrek altın fiyatları hızla yükselmeye başladı. Faiz kararı sonrası İslam Memiş'ten bomba dolar ve altın tahmini. Elinizi çabuk tutun!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten flaş dolar ve altın tahmini! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 650 baz puanlık faiz artırımına gitti. Politika faizini yüzde 15'e yükseltti. Alınan karar sonrası altın ve dolarda rekor üstüne rekor kırılmaya başladı. Dolar 25 TL'yi aşmış durumda. Gram altın fiyatı 1.559 TL'yi görürken çeyrek altın ise 2.564 liraya kadar dayandı. Fiyatlardaki yükseliş sonrası yatırımcılar 'Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. Altın kahini İslam Memiş'ten kritik uyarılar peş peşe geldi. Köprüden önce son çıkış. Bu fırsatı sakın kaçırmayın. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken altın ve dolar tahmini...

BORSADA SON DURUM NE?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası borsadaki son durumu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Borsa 5428 puanla günü tamamladı. Yüzde 4.65'lik yükseliş vardı. Borsa hedefimizde değişiklik yok. Borsa ile dolar birlikte yükselecek. Daha önce dolar ile birlikte gerileyeceğini söylemiştim ve dün düşmüştü. Faiz kararından sonra piyasaların beklentisi gerçekleşmedi." dedi.

fgfggf-24.jpg

İSLAM MEMİŞ UYARDI: BU SEVİYEDEN DOLAR ALMAYIN!

Dolar kurundaki hızlı yükselişe dikkat çeken İslam Memiş, "Dolar 24.70 lira seviyesinde. 23.43 liraya kadar çekildi. Faiz öncesinde. Sonrasında faizi piyasalar beğenmeyince agresif yükseliş görüldü. Öngörüm ön ce 22.80 TL seviyesi. Agresif faiz artırımı gelirse 21.80 lirayı görürüz demiştim. Bırakın 22'yi, 23'ün altını bile görmedi. Beklenen faiz gelmeyince dolar tarafında ciddi alım geldi ve faiz yükseldi. Hedefimiz 22.80 TL seviyesi. 23 liradan dolar almayan ben 24.70 liradan almayı düşünmem kişisel olarak. 2023 yılı içinde Temmuz ayında 24-25 i görürüz demiştim. Beklenenden önce atak oldu. Dolar alayım mı soranlara cevabım: Hayır" uyarısında bulundu.

ALTIN KAHİNİNDEN BOMBA TAHMİN: GRAM VE ÇEYREK ALTIN...

Altın fiyatlarındaki hareketliliğe de dikkat çeken Memiş, fiyatlardaki oynamaların normal olduğunu belirterek şunları söyledi:

"2 hafta boyunca altının ons fiyatı 1910 dolar seviyesini bekliyorduk. Bugün bu öngörümüz gerçekleşti. Bu beklentimiz 1912 dolar ile bugün oldu. Aşağı sarkarsa 1900 dolar destek seviyesini görebiliriz. Elinde dolar olan yatırımcı beklediğimiz seviyeyi görüyor. Giriş yapmak için uygun fiyatlamalar. Yıl içindeki 2 bin dolar için fırsat verdi.

fggfgf-2023-06-24t123552-198.jpg

Gram altın 1511 lira seviyesinde. Bugün serbest poiyasada 1525 liraya kadar yükseldi. Gündüz altın 1443 liraya kadar geriledi. Faiz sonrası piyasalar ters köşe oldu. Şu anda 1500 üzerinde gram altın şahsen ne tercih ederim ne tavsiye ederim. Kesinlikle uzak durulması gereken fiyat. Bugün gram altın dolar yükseldiği için yükseldi. Uluslararası piyasalarda altın yerlerde. Şimdi altın 1511 lira seviyesinde. Yine 1480'li rakamları ve altını görecek miyiz? Evet göreceğiz. Yine o zaman alacağız"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN