Fitch'den 13 Türk bankası için kritik karar

Fitch'den 13 Türk bankası için kritik karar

Haftalardır rekor üstüne rekor kıran dolar haftaya 14'ü aşarak zirveyi gördü. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ülke kredi notu görünüm değişikliğinin ardından 13 Türk bankasının görünümünü de negatif olarak revize etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, “erken” olarak nitelendirdiği parasal gevşemenin yurtiçi güvende bozulmaya neden olduğunu belirterek, Türkiye’nin kredi notunun görünümünü “negatif”e indirmişti.

Bloomberg'in aktardığına göre; Fitch, ülke kredi görünümünü negatife düşürmesinin ardından 13 Türk Bankası’nın da görünümünü negatif olarak değiştirdi.

Fitch raporunda şu açıklamalara yer vermişti:

“Merkez Bankası’nın erken parasal gevşeme döngüsü ve daha fazla faiz indirimi veya 2023 seçimleri öncesi ek ekonomik teşvikler yurtiçi güvende erozyona yol açıyor. Bu durum lirada, gün içinde benzeri görülmemiş oynaklık dahil, keskin bir düşüş ve artan enflasyon olarak kendisini gösteriyor.”

'FAİZ İNDİRİMİ MAKROEKONOMİK İSTİKRAR İÇİN RİSK YARATIYOR'

Fitch Ratings, daha sonra yayımladığı bir araştırma raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın daha fazla faiz indirmesinin ya da alışılmadık önlemler almasının makroekonomik istikrar için risk yarattığını söylemişti. 2023 seçimlerine giderken Türkiye’yi takip edeceklerini belirten kurum, seçimlerin politika yapımını ve siyasi ortamı nasıl etkileyeceğini gözlemleyeceklerini ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN