Ford'un o modelinin üretimi duruyor! Birkaç ay sonra tamamen sonlanacak

Ford'un o modelinin üretimi duruyor! Birkaç ay sonra tamamen sonlanacak

ABD'nin otomobil markası Ford'un o modelinin üretimi duruyor! O tarihten itibaren üretimi yapılmayacak! Son üretim tarihi verildi...

Ford, otomobil endüstrisinde çığır açan crossover modeli Edge'in üretimini durdurma kararı aldı. Şirketin işçi sendikasına gönderdiği duyuru ile Edge'in montaj hattının 16 Nisan'da kapatılacağı bildirildi. Bu kararla birlikte Edge 2024 modeli, son üretilecek versiyon olacak.

TALEPLERDEKİ DÜŞÜŞ ÜRETİMİN DURMASINDA ETKİLİ OLDU

Yeni Ford Edge Türkiye satışa sunuldu - Otomobil Haberleri

2006 yılından beri üretimde olan Edge, Avrupa ve ABD pazarlarında Ford'un en çok satan araçları arasında yer alıyordu. Ancak son yıllarda talep düşüşüyle karşılaşması, şirketin bu adımı atmasında etkili oldu. Özellikle 2020'den itibaren satışların azalması, Edge'in geleceğine yönelik belirsizlikleri artırdı.

Edge, Ford'un diğer crossover modelleri olan Escape ve Kuga arasında konumlanıyordu ve orta seviye SUV olarak biliniyordu. Ancak elektrifikasyon trendi kapsamında, Edge'in elektrikli bir versiyonunun gelmeden tarih olacağı belirtiliyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİMİNE GEÇECEK

Ford Edge üretimi Nisan ayında durdurulacak!

Ford'un bu kararı, şirketin elektrikli araçlara yönelik büyük değişiminin bir parçası olarak görülüyor. Ford, 2028 yılına kadar beş yeni elektrikli araç sunmayı hedefliyor ve bu doğrultuda Edge'in üretimini durdurarak elektrikli araçlara odaklanacak. Bu stratejinin bir parçası olarak, Edge'in üretildiği fabrikaya 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak ve tesisin elektrikli araç üretimine geçişi sağlanacak.

Fabrika Yöneticisi Marc Brennan, elektrikli araçlara geçiş sürecinde detayların henüz net olmadığını belirtse de, tesisin elektrikli araç üretiminde merkezi konumunda olacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN