Gençlerden Erdoğan'a '200 liracık' ve yüksek KDV tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1915 Çanakkale Köprüsü açılış töreninde araç geçiş ücretlerini açıklarken '200 liracık' Pahalı mı?' sözlerine Siirtli gençler tepki gösterdi. İnsanların cebinde 200 lirası olmadığını söyleyen Siirtli Mehmet Kaya şöyle konuştu: Öyle kimsenin cebinde de 200 lirası yok, öyle diyor ya. Adam evine ekmek götüremiyor. O ‘200 liracık’ insanların cebinde olmayabilir.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk bir hafta ücretsiz daha sonra 200 liracık. Pahalı mı?” dedi.

Köprünün geçiş ücreti otomobiller için 15 avro+ KDV olarak açıklanmıştı. Günlük 45 bin araç geçişi için de devlet garantisi verilmişti.

GENÇLERDEN YÜKSEK KDV TEPKİSİ

Siirtli Mesut Özdemir, “19-20 yaşından bir genç olarak geleceğimi düşünmem lazımken ben kalkıp ekonomi düşünüyorum. Ben kar etmesin demiyorum, KDV’sini her şeyini alsın. Ama gerçekten halkı sömürecek kadar almasın” dedi.

Siirtli vatandaşlar, ekonomik sorunları değerlendirdi. İnsanların cebinde 200 lirası olmadığını söyleyen Mehmet Kaya şöyle konuştu:

"ÖYLE HERKESİN CEBİNDE 200 LİRASI YOK"

"Öyle kimsenin cebinde de 200 lirası yok, öyle diyor ya. Adam evine ekmek götüremiyor. O ‘200 liracık’ insanların cebinde olmayabilir. Lokantaya gidiyorsun. Yemediğin şeyin parasını alabiliyor musun? Alamıyorsun. Adam orada köprü yapmış, kullanmıyorum parasını niye veriyorum? Artı mademki güçlü bir ülkeyiz, sen niye yapamıyorsun? Gücün varsa sen yap, hastaneye gücün varsa sen yap, okullara gücün varsa sen yap. Sen müteahhitlere neden veriyorsun? Müteahhitler yeter bu kadar zengin oldu. Uluslararası ekonomi piyasalarını takip et şu an en fazla ihale alan bu 5 müteahhittir. Ama yine şunu da bilin 5 müteahhidin arkasındaki de tek güç o da bellidir. 2023’ü bekleyin diyorlar ya evet 2023’ü bekliyoruz. 2023’te de bunlar bunun hesabını teker teker ödeyecek."

vlcsnap-2022-03-21-12h29m25s863.png

Gençlere iş imkânı sağlanmadığını ifade eden Hüseyin Sevgin ise şunları söyledi:

"Bizim gençlerin elinden tutmuyorlar ki. Bizim gençler zehir gibi insanlar. Ellerinden tutsunlar imkân versinler uçak yaparlar. 2 milyon 100 bin insan üniversite mezunu atanamıyor. Niye atanamıyor? Bunca insanların ailesi onları boşana niye okutuyor? Ben olsam okutmam. Lise mezunu oldu okutma. Niye okutuyorsun, okuyor da ne oluyor? Atanamıyorlar, torpille atanıyorlar. Resmen bizi sömürüyorlar. Bu ülkede mülteci gibiyiz. Mülteciler bizde daha iyidir. Yok efendim Karadeniz’de doğalgaz bulmuşuz, yok efendim şunu bulmuşuz bunu bulmuşuz. Karadeniz’de hamsiden başka çıktığı yok. Ne bulmuşlar? Aman bir şey bulmasınlar, ne buluyorlarsa zam geliyor."

"GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEK YERİNE BEN KALKIP EKONOMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Mesut Özdemir ise şöyle konuştu:

"Her şeye zam yapılıyor. Bunu bulduk, şunu bulduk. Bulduysan indir. Bulduysan indir, niye indirmiyorsun. Bak askere gideceğim hani para? Hangisine yetişelim? Hangisine yetişelim, çanta mı alalım, kıyafet mi alalım, ne alalım? Yok fatura mı, yok bilmem ne. Valla açık konuşalım, bir genç olarak en kısa şunu düşünmek istiyorum, ben 19-20 yaşından bir genç olarak ekonomi düşünmek yerine kariyer, geleceğimi düşünmek lazımken ben kalkıp ekonomi düşünüyorum. Ben kar etmesin demiyorum, KDV’sini her şeyini alsın. Alacak tabii yoksa devlet nasıl ayakta kalacak? Alsın haktır ben ona bir şey demiyorum ama gerçekten halkı sömürecek kadar almasın.

"GENÇLERE İŞ İMKANI VERİLDİ DE BİZ Mİ ÇALIŞMADIK?"

Şurada bir baksana millet neyin derdinde? Herkes kendi geçiminin derdinde. Gidecek yer yok. Bir kafeye bir yere otusun, bir kahveye otursun mantıken bir 10 TL’si gider. Bir paket sigara 27 buçuk TL olmuş en pahalısı. En dandiği 23 buçuk TL olmuş. Yazık günah değil mi? Git bir kafede otur, kalk 100 TL’den aşağıya hesap ödeyemezsin. Ama nedir gel Siirt’te nerede çalışırsan 100 TL’den hiçbir yerden maaş alamazsın. Nereden maaş alabilirsin? Bir yer bana asgari ücret versin yemin ediyorum gidip çalışacağım. Ama yok, niye yok, asgari ücrete iş var da biz mi çalışmadık gençler çalışmıyor, gençler iş beğenmiyor. Hani gençler? Gençlere iş imkanı verildi de biz mi çalışmadık?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN