Gram altında dananın kuyruğu cuma günü kopuyor! Herkes saatlerini ayarlasın: Rekor geliyor

Gram altında dananın kuyruğu cuma günü kopuyor! Herkes saatlerini ayarlasın: Rekor geliyor

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım kararları sonrası düşüşe geçen altın fiyatları beş ayın en düşük seviyesini gördü. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne kadar olacak?' sorularını araştırırken gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'da yapacağı ve şahin bir tonda geçmesi beklenen konuşmada. Gram altında dananın kuyruğu Cuma günü kopuyor! O tarihten önce altın alan yaşadı. Rekor seviye geliyor!

ABD Merkez Bankası'nın (FED) toplantısı tutanaklarının ABD'de faizlerin daha uzun süre yüksek kalması gerektiğine dair işaretlerin artması üzerine altın fiyatları düşüşe geçti. Gram ve çeyrek altın fiyatlarını dalgalanmaya devam ederken gözler Cuma günü yapılacak Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'da yapacağı konuşmaya çevrildi. Toplantı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşma yapması beklenirken altın fiyatlarının rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. Gram altında dananın kuyruğu cuma günü kopuyor! Herkes saatlerini ayarlasın. Yeni rekor seviye geliyor! O tarihten önce alan köşeyi dönecek. İşte detaylar haberimizde...

22 AĞUSTOS 2023 SALI GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı bugün bin 657 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise bin 658 lirada bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Çeyrek altın 22 Ağustos 2023 Salı günü 2 bin 792 liradan geri alınırken, hafta içi satış fiyatı ise 2 bin 830 lirada konumlanmış durumda.

hghg-21.jpg

CUMHURİYET ALTINI KAÇ LİRA?

Yüksek miktarda alım yapanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 11 bin 372 liradan geri alınırken, 11 bin 543 liradan da satışa sunuluyor.

CUMA GÜNÜ ALTIN FİYATLARI UÇACAK! GRAM ALTINDA YENİ REKOR GELİYOR

10 yıllık tahvil getirisi önceki seansta 16 yılın en yüksek seviyesine ulaşması sonrası Salı günü yükselmeye tahvil etti. Bu yükseliş tahvil sahiplerinin para politikasının sıkı kalacağı riskine hazırlandığının sinyalini verdi. Yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’da yapacağı konuşmayı bekliyor.

jhhj-1.jpg

Bloomberg Markets Live Pulse anketine katılan 602 kişinin yüzde 80’inden fazlası Powell’ın konuşmasının şahin bir tonda geçmesini beklerken altın fiyatlarının konuşma sonrası hızla yükselmesi bekleniyor. Özellikle gram altının rekor seviyelere gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN