Gram altında yılın zirvesi! 7 ay sonra bir ilk... 13 Kasım 2022 altın fiyatları

Gram altında yılın zirvesi! 7 ay sonra bir ilk... 13 Kasım 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarında, ABD'de açıklanan enflasyon rakamlarının ardından düşüşe geçen dolar kuru ve alternatif getirilerle son dönemin en sert yükselişi yaşandı. Ons altın bin 768,05 dolar ile 7 ay sonra en büyük haftalık yükselişini gösterirken, gram altın bin 54 TL ile yılın zirvesini gördü. İşte, 13 Kasım 2022 canlı altın kuru fiyatları...

Anlık altın fiyatları özellikle düğün ve nişan organizasyonlarında gelin ve damada altın takmak isteyen vatandaşlar, gram altın fiyatı bugün ne kadar merak ediyor. Yatırım amacıyla son aylarda altın alan kişiler satış yönünde doğru zamanı beklerken, almak isteyenler altın düşer mi sorusunun yanıtını arıyor.

Altın fiyatları ABD'de açıklanan enflasyon rakamlarının beklentinin üstünde düşmesinin ardından bu hafta sert yükseldi. Perşembe gününden itibaren yükselişe geçen ons altın 7 ay sonra en büyük haftalık yükselişini gösterirken, gram altın yılın zirvesine çıktı.

Merkez bankalarının enflasyon ve küçülme endişeleriyle agresif faiz artışlarına yönelmesi ile yükselen dolar ve alternatif getiriler altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmuştu.

GRAM ALTIN YILIN ZİRVESİNDE

Mart ayında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artışlarına gitmesi ile düşüşe geçen ons altın haftaya 1681 dolardan başlamasının ardındna enflasyon rakamları sonrası perşembe günü 1.756 dolara kadar yükseldi. Cuma günü yükselen ons altın 1.768 doları gördü. Haftalık bazda 3 ayın zirvesini gören ons altın, haftalık bazda yüzde 5’in üzerinde primle 7 ayın en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirdi.

Yurt içinde de ons altının etkisiyle gram altın fiyatı da yılın zirve seviyesini gördü. Haftaya 1003 liradan başlayan gram altın, perşembe günü bin 45 lira, cuma günü de bin 54 lira seviyesine kadar yükseldi. Bu seviye 2022 yılının zirve seviyesi olurken, haftalık bazda değer kazancı yüzde 5’in üzerine çıkmış oldu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI (13 KASIM 2022)

Gram altın: 1.054,51 TL

Çeyrek altın: 1.734,00 TL

Yarım altın: 3.469,00 TL

Cumhuriyet altını: 6.915,00 TL

Reşat altın: 6.947,95 TL

Altın ONS: 1.768,05 dolar

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN