Gram altın için flaş iddia! Yıl sonunda kaç lira olacak? Dolar mı kazanacak altın mı?

Gram altın için flaş iddia! Yıl sonunda kaç lira olacak? Dolar mı kazanacak altın mı?

Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte ne kadar olacağı merak edilen altın için öngörüler gelmeye devam ediyor. Peki, gram altın yıl sonunda ne kadar olacak? Kuyumcu Cengiz Çiftçi, konu ile ilgili olarak meslektaşları arasında konuşulan rakamı açıkladı.

Altın fiyatlarında görülen iniş-çıkışlar devam ederken yatırımcının ise kafası karışmaya devam ediyor. Gram altının fiyatı bin 65 lirayı, ons altın ise 1770 doları geçerek üç ayın zirvesini gördü.

Emtialar arasında altına yatırım yapan vatandaşlar ise tüm ilgisini ekonomistlerden ve kuyumculardan gelecek olan açıklamalara yöneltmiş durumda. Altının önümüzdeki zamanlardaki akıbeti ile ilgili son açıklama ise Cengiz Kuyumculuk sahibi Cengiz Çiftçi’den geldi.

thumbs-b-c-aa46f217c509e0c0cea5427e3c38e306.jpg

“ALTIN DAHA ÇOK PARA EDECEK”

Yatırım için altını seçen kişilerin uzun vadede daima kazanacaklarını söyleyen Çiftçi, “ABD enflasyon rakamlarının yüksek çıkması altın fiyatlarını ve altını yeniden dünya gündemine aldı. Altın dünyada emtia olarak en ucuz madde. Elinizde bulunan altınların değerini bilin ve kısa vadede bozdurmayın. Altın ilerleyen günlerde daha çok para edecek" şeklinde konuştu.

İçinde bulunduğumuz kasım ayının sonuna kadar altının yükseleceği ifade eden Çiftçi, yıl sonu için altının 1.400 TL seviyelerine kadar çıkabileceğine dikkat çekti. Gram altın için 1.200-1.400 TL seviyelerini öngördüklerini söyleyen Çiftçi, “Altın sekiz aydır baskılanıyor. Daha gidecek yolu var” dedi.

Çiftçi, altına yatırım yapan kişilerin kazanmaya devam edeceğini söylerken, "Elinizde bulunan altınları bozdurmayın. İlerleyen günlerde daha fazla para kazanacaksınız. Ekim ayında 998 liraydı. Altın alanların kazanacağını söylemiştik. Kasım ayında da altın ve altına yatırım yapanlar kazanacaklar” ifadelerini kullandı.

DOLAR MI ALTIN MI?

Çiftçi, ‘dolara mı yoksa altına mı yatırım yapılmalı’ sorusuna ise, “Doları olanların da altına yatırım yaptığında daha iyi para kazanacağını öngörüyoruz. 18, 14, 22 ayar hiç fark etmiyor. Altın alanların kazanacakları yönünde öngörümüz var. Zor günlerinizin en iyi arkadaşı altındır" yanıtını verdi.

thumbs-b-c-21df73f924b3849043c9d3022c72644e.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN