Ünlü ekonomistten flaş açıklama! Eğer bu olursa dolar 11 lira olacak

Ünlü ekonomistten flaş açıklama! Eğer bu olursa dolar 11 lira olacak

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, 18 lira seyirlerinde olan doların önümüzdeki seçimler ile birlikte nasıl 11 liraya kadar düşeceğini açıkladı.

Uzun bir süredir 18 lira bandında gezen dolar, yatırımcıları için soru işaretleri yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene bu zamanlar tek hanelerde yer alan dolar, aralık ayında 18 lirayı geçerek tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kur Korumalı Mevduat'ı açıklaması ile birlikte dolar 12 liraya kadar düşüş gösterdi.

Bugün ise dolar/TL, 18.6 etrafında yatay seyrini devam ettirirken, Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri de 117.5 milyar dolar ile senenin zirvesine yükseldi.

ZELYUT'TAN FLAŞ İDDİA

Tam bir senedir tedirginlik hali yaratan doların seyri ise büyük bir merak konusu. Dolara yatırım yapan ya da dolar ile borcu olanlar ise tüm ilgisini ekonomistlere yöneltmiş durumda. Ünlü ekonomist ve Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut da dolar ile ilgili öngörülerine devam ediyor. Zelyut, doların seyrini önümüzdeki seçimlere bağlarken büyük ses getirecek bir iddiada bulundu.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, AK Parti hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi durumunda ekonomide önemli bir düzelme beklediğini ifade etti.

Türkiye ekonomisinde güvenin tekrar kazanılacağını söyleyen Zelyut, şu açıklamalarda bulundu:

37028.jpg

"Altılı masanın yapacağı ilk iş rasyonel ekonomi politikalar. MB yönetiminde, piyasa yönetiminde liyakate önem verdiklerinde siz kurda bir geri çekilme göreceksiniz.

En önemli nokta, cumhurbaşkanı seçildikten sonra hisse ve tahvil piyasalarından kaçan para 70-80 milyar dolardan fazla. Burada onun yerine daha güvenilir bir figürün gelmesi sermaye akışlarını tersine çevirecek."

"DOLAR 11-12 TÜRK LİRASI'NA DÜŞECEK"

Doların 18 bandında olduğu müddetçe 11 liraya kadar düşebileceğini öngören Zelyut, "Dolar 18 liraysa 11-12 liraya indirecek. Doların 11-12 olduğu atmosferde maliyetler geri çekildiğinde siz 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye görmeye başlayacaksınız. Sorunlar sıfırlanacak demiyoruz ama çözüm ve hissedilir bir rahatlama güvenilir bir politikalarla karşımıza çıkacak" şeklinde cümlelerini sonlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN