'Elektrik faturasına yüzde 50 indirim gelebilir'

'Elektrik faturasına yüzde 50 indirim gelebilir'

Elektrik faturalarına yapılan zamların ardından gelen zamlar gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, elektrik faturalarına ilişkin yeni adımların atılacağını bildirmişti. Açıklamanın ardından vatandaşlar zamların geri çekilmesini bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yapılan Bakanlar Toplantısı'nın ardından en düşük tarifede aylık elektrik tüketiminin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, dün akşam faturalarına ilişkin yeni adımların atılacağını söyledi.

Habertürk yazarı Güntay Şimşek bugünkü köşe yazısında elektriğe yüzde 50 oranında indirim gelebileceğini aktardı.

Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

Yeni yılla birlikte elektrik faturaları vatandaşın tahayyül bile edemeyeceği şekilde artış gösterdi. Bu zamları etkileyen 3 hususun aynı anda değerlendirme yapılmadan veya dikkate almadan zamların yapıldığı anlaşılıyor. Bu sebeple zamların bir kısmının geri alınarak fiyatların aşağı çekileceği bizatihi Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirildi. Dün akşam da Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın elektrik faturalarıyla yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Son bir haftadır ocak ayının yüksek faturaları her kesimde yoğunlukla konuşuluyor. Çünkü 2021’de elektriğe yapılmayan zamlar da bu yıl yapıldı. Elektriğin maliyetlerinde ithal kömür ve doğalgazın etkisi arttı. Yerli kaynaklardan üretilen elektrik, ancak ihtiyacın yüzde 50’sini karşılayabildi. Bu 3 başlığın aynı düşünülmesi durumunda elektrikte böyle rahatsız edici durumun ortaya çıkacağı maalesef görülememiş.

YÜZDE 50 İNDİRİM GELEBİLİR

Hükümet enerji piyasalarında sürdürebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldığını açıklamıştı. Geçen yıl sübvanse ettiği elektriği bu sene desteklemekten vazgeçmesi faturalara çok büyük fark olarak yansıdı. Şikayetler üzerine yeniden elektrikte sübvansiyonun geri geleceği belirtiliyor. Konuştuğum bazı kaynaklar da indirimin yaklaşık yüzde 50 seviyesinde olabileceğini ifade ettiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN