Her eve çikolatası, bisküvisi, kahvesi en az bir kez girmiştir! Bayıla bayıla tüketilen markaya büyük ceza

Her eve çikolatası, bisküvisi, kahvesi en az bir kez girmiştir! Bayıla bayıla tüketilen markaya büyük ceza

Türkiye'de de satılan ve herkesin bayıla bayıla tükettiği o markaya dev ceza geldi. Her eve çikolatası, bisküvisi, kahvesi en az bir kez girmiştir. Dünyaca ünlü markaya dev para cezası kesildi. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de satışı yapılan ve sevilen ünlü bir bisküvi, çikolata ve kahve üreticisi olarak hayatımızın içerisinde yer alan ABD'li şirket dev para cezası ile karşı karşıya kaldı. Avrupa Birliği, Mondelez International'a AB üyesi ülkeler arasında çikolata, bisküvi ve kahve gibi ürünleri sınır ötesi ticaretini engellediği gerekçesiyle para cezası verdi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN BÜYÜK CEZA

Avrupa Birliği, Mondelez International şirketine büyük ceza kesti. Mondelez International’a Avrupa Birliği ülkeleri arasında çikolata, bisküvi ve kahve gibi ürünlerin sınır ötesi ticaretini engellediğini söyleyerek 337,5 milyon euro yaklaşık olarak 11,7 milyar Türk Lirası para cezası kesildi.

mondelez-international.jpg

Anadolu Ajansı’nda yer alan bilgiler doğrultusunda AB rekabet kurallarının ihlal edilmesi neticesinde ABD merkezli Mondelez International’a Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ceza kesildiği belirtildi. Yapılan Açıklama ile birlikte dünyanın en büyük çikolata ve bisküvi üreticilerinden biri olan Mondelez International’ın şirket portföyünde Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone ve TUC gibi tanınmış çikolata ve bisküvi markalarının bulunduğu aktarıldı. 2015 yılına kadar HAG, Jacobs ve Velours Noir gibi kahve markalarının da sahibi olarak biliniyordu.

İÇ PAZAR BÖLÜNDÜ

Komisyon soruşturması ile birlikte şirketin çeşitli çikolata, bisküvi ve kahve ürünlerinin sınır ötesi ticaretini kısıtlamayı amaçlayan rekabete aykırı anlaşmalara veya uygulamalara giriştiği belirtilerek tablet çikolata satışında da belirli ulusal pazarlardaki hakim konumunu kötüye kullandı aktarıldı.

mondelez-urunleri.jpg

Mondelez International'ın Yasa dışı uygulamalarının perakendecilerin üye ülkelerdeki ürünlerini daha düşük fiyatlara temin etmelerini engellediği belirtilirken iç pazarı yapay olarak böldüğü işaret edildi. Uygulama doğrultusunda bu durumu AB rekabet kurallarına aykırı olduğu belirtilerek firmaya bu nedenle 337,5 milyon euro para cezası verildiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN