Hiç kimse ondan vazgeçemiyor! Ekonomik krizde her şeyden taviz verdiler ama ondan vazgeçemediler

Hiç kimse ondan vazgeçemiyor! Ekonomik krizde her şeyden taviz verdiler ama ondan vazgeçemediler

Salgın etkilerinin hafiflemeye başlamasının ardından patlak veren Ukrayna işgaliyle beraber tüm dünya yeni bir viraja girdi. Enerji fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasıyla beraber dünya genelinde yükselen enflasyon, geçim derdindeki insanları zora soktu.

Harcamalarından taviz veren birçok, beslenmelerinden seyahat harcamalarına kadar kritik gider kalemlerinden de vazgeçti.

Dünyanın birçok bölgesinde pandemiyle birlikte hızlanan kriz dolu dönem, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle daha da yoğunlaştı. Tüm ülkeleri ekonomik sorunlara sürüklenirken, geçim, enflasyon, salgın, enerji, tahıl, yağ ve çip krizi derken hayatımız çeşit çeşit sorunlarla doldu.

bunalim.jpg

EN ÇOK KESİNTİ ALIŞVERİŞTE

Yeni bir araştırmaya göre her 10 kişiden sekizi son altı ayda genel harcamalarını kıstı. 2 bin ABD'li yetişkinle yapılan bir anket, dört kişiden üçünün enflasyondan etkilendiğini ortaya çıkardı. Çalışmaya katılanlar, harcamalarını yüzde 70’le alışveriş, yüzde 59’la eğlence ve yüzde 58’le beslenme alanlarında azalttığını söyledi.

Bununla birlikte, insanların harcamalarını kısmayacakları en önemli alanın sağlık ve zindelik olduğunu paylaşmalarıyla birlikte yüzde 70'i sağlığının bozulmasına izin vermiyor. Katılımcıların yüzde 55’i sağlıkları için miktar fark etmeksizin para harcayacaklarını söyledi ve ortalama olarak, sağlıklı gıda, takviyeler ve akıl sağlığı gibi harcamalar da dahil olmak üzere bütçelerinin üçte birini oraya harcıyorlar.

‘SALGIN HAYATIMIZI DEĞİŞTİRDİ’

Medifast tarafından yaptırılan ve OnePoll tarafından yürütülen ankete göre, ankete katılanların yüzde 60'ı, pandeminin hayattaki önceliklerini yeniden düzenlemeye teşvik ettiğini söylerken, salgın tecrübesinin sağlıklarına eskisinden daha fazla değer vermelerini sağladığını belirtti.

kosu.jpg

Katılımcıların yüzde 39’u eğlence ve yüzde 37’si seyahate daha az odaklanarak bu yeni alışkanlıkları 2023'e taşımayı planlıyor. Çalışmaya katılanların yüzde 57’si, sağlığına ve yüzde 34’ü, hobilerine daha fazla zaman ayırarak kendilerini önümüzdeki sene de ilk sıraya koyuyorlar.

Benzer şekilde, ankete katılanların yarısı 2023'te bütçelerinin daha fazlasını sağlıklarına harcayacak, öte yandan, yüzde 46’yla dışarıda beslenme ve yüzde 40’la sosyal yaşamlarını azaltacak. Ayrıca, katılımcıların yüzde 27’si eğitimlerine ve yüzde 26’sı hobilerine daha fazla para yatıracak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN