Honda Türkiye fabrikasını kapattı

Honda Türkiye fabrikasını kapattı

Honda Türkiye, Gebze'deki fabrika ürettiği son arabayı banttan indirdi. Resmen kapatılan fabrikada 2 binden fazla işçi çalışıyordu. Türkiye'de popüler olan Civic modeli artık ithal edilecek.

Honda'nın 1997 yılından bu yanan devam eden 24 yıllık Türkiye üretimi sona erdi. Japon teknoloji devi Honda, 2019 yılında yaptığı bir duyuruyla Gebze'de bulunan Civic modelini ürettiği fabrikasında 2021 Eylül ayında üretimi durduracağını açıklamıştı. Fabrika bu ay resmen kapatıldı. Türkiye artık Honda modellerini ithal edecek.

Vatan'da yer alan habere göre; Honda Türkiye'nin Gebze'deki fabrikasında 2 bin civarında işçi istihdam ediliyordu. Son yerli üretim olan Civic Sedan modeli de bu ay banttan inmiş oldu. Fabrika çalışanları banttan indirilen aracı, "2021 Honda Civic'in son aracı. Artık Türkiye'de araç üretimi yok" sözleriyle paylaştı.

YENİ MODEL, TÜRKİYE'DE EKİM AYINDA TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNULACAK

Stokçuluk iddialarıyla gündeme gelen Honda'nın, bundan sonra Civic modeli ithal edilecek. Yeni Honda Civic Sedan modelinin Ekim ayında Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

GEBZE'DEKİ TESİS HABAŞ'A DEVREDİLDİ

Honda Türkiye kapanacağını daha önce şu mesajla duyurmuştu:

"Honda Türkiye A.Ş. Gebze'deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğuna devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021'den sonra gerçekleştirilecektir"

Açıklamaya göre Honda Türkiye, Gebze'deki tesisini HABAŞ Topluluğuna devredecek. HABAŞ, geçtiğimiz mart ayından bu yana tesislerde Honda'nın üretimini sürdürüyordu. Fabrikayı devralan HABAŞ'ın önümüzdeki dönemde tesiste nasıl bir faaliyet yürüteceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN