İkinci el araç ilanlarında üç sıfırlı indirimi görenler gözlerine inanamadı! Renault Captur 1020 TL'ye satılıyor

İkinci el araç ilanlarında üç sıfırlı indirimi görenler gözlerine inanamadı! Renault Captur 1020 TL'ye satılıyor

Otomobil fiyatlarını düşürmek için ikinci el araç fiyatlarının, sıfır model fiyatını geçmesi yasaklandı. Kararın ardından bazı araç sahipleri, yasağa takılmamak için öyle bir yöntem buldu ki 1000 TL'ye Renault, 1500 TL'ye Fiat, 2 bin TL'ye Mercedes otomobil ilanları internette yayınlanmaya başlandı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 1 Ocak 2024 tarihine kadar ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından önerilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması ve satılması yasaklandı.

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araçta yeni düzenlemesi 15 Temmuz 2023 gününde yürürlüğe girecek, yönetmeliğe aykırı ilanlara ise 300 bin TL'ye kadar para cezası uygulanacak.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI SIFIR MODEL FİYATINI GEÇEMEYECEK

Yapılan değişiklikle birlikte, ikinci el motorlu kara taşıtı satışı için ilan veren gerçek veya tüzel kişiler, bu karara aykırı ilan girişi yapanları ilan yayımlanmadan önce uyarmakla ve aykırı ilanlarla ilgili bilgileri Ticaret Bakanlığı'na bildirmekle sorumlu olacak.

Bakanlık, ikinci el motorlu kara taşıtlarının sınıfını, markasını, tipini, cinsini, model yılını ve aksesuar ve/veya donanım eklenmesi durumunda, üretici veya distribütör tarafından önerilen güncel satış fiyatının üzerine eklenebilecek azami tutar ve/veya oranı belirlemek yetkisine sahip olacak.

araba-fiyatlarindan-neden-uc-sifir-atildi.jpg

CEZA YEMEMEK İÇİN FİYATTAN ÜÇ SIFIR ATTILAR!

Söz konusu karar Resmi Gazete'de bugün yayımlanırken, kararın ardından Ticaret Bakanlığı da bir basın açıklamasıyla kararın detaylarını paylaştı.

Fakat aracını sıfır liste fiyatının üzerinde satmak isteyen araç sahiplerinin internet sitelerindeki ilanlardan üç sıfırı silerek, yasağı delmeye başladığı görüldü.

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yaşanan ilginç durumu böyle paylaştı:

emre-ozpeynirci-otomobil-fiyatlari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN