Twitter'ın tepki çeken kısıtlama kararı kaldırıldı! Elon Musk, tutarsız kararlarıyla kullanıcıları çıldırtıyor

Twitter'ın tepki çeken kısıtlama kararı kaldırıldı! Elon Musk, tutarsız kararlarıyla kullanıcıları çıldırtıyor

Para kazanma odaklı bir platforma dönüşen Twitter'da tepki çeken bir kısıtlama kararından geri dönüldü. Elon Musk'ın Twitter'daki dengesiz kararları, kullanıcıları bezdirdi. İşte detaylar...

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a hesapsız giriş yapmayı yasaklayan Elon Musk, ardından kullanıcıların görüntüleyebileceği tweet sayısına sınırlamalar getirdi. Bu kısıtlamaların platformu korumak adına yapıldığı söylense de kullanıcılardan büyük tepki aldı.

Twitter, bir süredir platformda hesap girişi yapmadan gezinmeye izin vermiyordu. Twitter hesabı olmayanlar, hem masaüstü hem de mobil cihazlardaki web tarayıcıları aracılığıyla tweet'lere ve profillere erişemiyordu.

ELON MUSK PARAYA SIKIŞTI

Elon Musk, anonim girişleri 'veri yağmacılığına' karşı askıya aldığını açıkladı. Twitter API'larının ücretli olmasının ardından bu kararı alan şirket, platformdaki içeriklerin yetkisiz olarak toplanmasını engellemek istedi.

Ortaya çıkan bazı raporlar ise Twitter'ın Google Cloud'un ücretini ödemediğini iddia etti. Faturaları zamanında ödemeyen Elon Musk, Twitter uygulamasının erişimini kısmak zorunda kaldı. Ancak Elon Musk'ın krizi fırsata çevirmek mi istediği yoksa sadece açığını mı kapatmak istediği belirsiz.

TWITTER'A HESAP AÇMADAN GİRME YASAĞI KALKIYOR

Son olarak Twitter'ın hesapsız kullanıma yavaş yavaş yeniden açıldığı fark edildi. Bazı tweet'leri anonim ziyaretçilere göstermeye başlayan platform, bu konuda resmi bir açıklamada bulunmadı.

Platformu ziyaretçi olarak kullanamayan kişilerin hesap oluşturmaya teşvik ediliyor ve Twitter'ın aktif kullanıcı sayısı artırılmaya çalışılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN