İkinci el piyasasında genç araçlara ilgi yok

İkinci el piyasasında genç araçlara ilgi yok

Model yılı daha genç olan araçların satıcılar tarafından talep edilen fiyatlarında gözlemlenen düşüş eylül ayında da devam etti. İnternette yayımlanan ikinci el araç ilanlarında, 2019 ve önceki model araçlara ilgi var. Verilere göre, eylül ayında en çok Renault Clio ilanı verildi.

'Sahibinden' adlı ikinci el araç satış platformunun eylül ayı vasıta raporuna göre, genç araçların fiyatlarındaki düşüş, bu araçların yayından kaldırılan ilanlar içerisindeki oranının da artmasına neden oldu.

İlandan kaldırılan araçlar içerisinde, 0-6 yaş aralığındaki otomobillerin tüm kategori içindeki payı, eylül ayında yüzde 24,6'dan yüzde 26,6'ya yükseldi. Yaşı daha büyük otomobillerin payı ise yüzde 75,4'ten yüzde 73,4'e düştü.

ikinci-el-arac-fiyatlari.jpg

EYLÜLDE EN ÇOK RENAULT CLIO İLANI VERİLDİ

Ayın en çok ilan verilen kategorisi 'otomobil' oldu. Sıralama; minivan, panelvan, motosiklet, arazi SUV pick-up ve ticari araç kategorisiyle devam etti.

Marka-model sıralamasının lideri Renault Clio oldu. Clio'yu Volkswagen Passat, Renault Megane, Opel Astra ve Ford Focus takip etti. Arazi SUV Pick-up kategorisinin marka sıralaması ise Nissan, Volkswagen, Peugeot, Hyundai ve Land Rover oldu.

renault-clio-fiyati-ne-kadar.jpg

EN ÇOK İLGİ GÖREN İKİNCİ EL ARAÇLAR 250 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Ağustos ayında en çok beyaz, gri, siyah, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve model yılı 2016 olan araçların ilanı yayınlandı. Tüm ilanların yüzde 29'unu 1000 bin kilometre altındaki araç ilanları oluşturdu.

250-500 bin TL aralığı yüzde 39 ile en çok ilan yayınlanan fiyat aralığı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN