Sıfır araç almak isteyenlerin gözü yaşlı... 400 bin TL'nin altında yalnızca bir model kaldı

Sıfır araç almak isteyenlerin gözü yaşlı... 400 bin TL'nin altında yalnızca bir model kaldı

Sıfır araçlardaki pahalılık günden güne etkisini hissettiriyor. Ucuz otomobil almak artık neredeyse imkansız hale gelirken, kasım ayı itibarıyla 400 bin TL'nin altında sadece tek bir model araç kaldı. İşte, 2022 en ucuz sıfır araç fiyatları...

Otomobil sektöründeki çip krizi, koronavirüs salgınına bağlı tedarik sıkıntısı, dövizdeki dalgalanma derken araba almak isteyenler uzun bir bekleme sürecine girdi.

Mynet'te yer alan habere göre; günden güne artan otomobil fiyatlarına 6 ay ve 6 bin km kuralı da çare olmadı. İlan sitelerinde ikinci el araçların fiyatları neredeyse sıfır araçları solladı.

Türkiye'de sıfır araç almak isteyen birinin 400 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. 400 bin TL'nin altında yalnızca tek bir model kaldı.

Hyundai i10, kasım ayı itibarıyla listede 331 bin 500 TL'den satılıyor. Bunun dışındaki tüm otomobillerin fiyatı 400 bin TL'nin üstünde.

EN UCUZU SIFIR ARABA FİYATLARI NE KADAR?

Piyasadaki en ucuz diğer otomobillerden bazıları ise şöyle:

  • Hyundai i20 1.4 MPI 6 İleri Düz MT Jump: 437 bin TL
  • Fiat Egea Cross Street 1.4 Fire 95 HP: 452 bin 900 TL
  • Renault Clio Joy 1.0 SCe 65 HP: 438 bin TL
  • Citroen C3 1.2 PureTech 83 HP-Feel: 461 bin TL

TOGG'UN SATIŞ FİYATI MERAKLA BEKLENİYOR

Güncel liste fiyatlarına göre, kasım ayı itibarıyla piyasada 400 bin TL'nin altına araç bulmak neredeyse imkansızken gözler yerli üretim otomobil TOGG'a çevrildi.

Araç almak isteyenler ilan sitelerine şimdiden 'TOGG alacağım için satılık' diye ilan vermeye başladı.

TOGG'un CEO'su Gürkan Karakaş, önümüzdeki süreçte satışa çıkacak bir otomobilin fiyatının şimdiden belirlenmesinin ticari açıdan olumlu bir hamle olmadığını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN