TOGG'dan sürpriz karar! Çekilişe katılanlara ücretsiz hak verilecek! Yoğun ilgi gördü, işte başvuru sayfası

TOGG'dan sürpriz karar! Çekilişe katılanlara ücretsiz hak verilecek! Yoğun ilgi gördü, işte başvuru sayfası

Türkiye'nin yerli üretim otomobil markası TOGG'dan şaşırtan bir açıklama geldi. İleri teknolojiyle donatılan TOGG modelleri, eşleştirilen akıllı telefonlarla sürekli iletişim halinde olacak. İnternete bağlı olacak TOGG, akıllı telefonlarla uzaktan kontrol edilebilecek. TOGG için hazırlanan mobil uygulama düzenlenen çekilişte hak kazanan isimleri bir sürpriz bekliyor. İşte, TOGG çekiliş başvuru sayfası...

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Trumore' adlı mobil uygulamayı indirip çekilişe katılanların TOGG için ön sipariş verme hakkı kazanacağını duyurdu.

TOGG ÖN SİPARİŞ NE ZAMAN?

Yüzde 100 elektrikli yerli otomobili TOGG, ekosisteminde önemli bir rolü olan mobil uygulaması 'Trumore' ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

TOGG tarafından ön sipariş detayı ile ilgili yapılan paylaşım:

togg-on-siparis-ne-zaman.jpg

TOGG DENEYİM MERKEZLERİ AÇILIYOR

TOGG'un C-SUV modelini yakından görmek isteyen vatandaşlar, deneyim merkezlerinde aracın dijital ekranlarını ve kokpit bölümünü de inceleme şansı yakalayacak.

TOGG'un ilk deneyim merkezi ise İstanbul'da açıldı. Gayretepe'deki Zorlu AVM'de meydan katında kurulan alanda, araçla ilgili bilgiler yer aldı.

TOGG'UN ELEKTRİK MALİYETİ BELLİ OLDU

Burada aracın menzil ve harcama bilgilerine ilişkin hesaplama da yapılabilirken, TOGG ile İstanbul'dan İzmir'e 306 TL maliyetle gidilebileceği bilgisi ziyaretçilerle paylaşıldı.

Aynı mesafenin benzinli araçla maliyetinin ise 1020 TL olduğu belirtildi.

togg-elektrik-tuketim-maliyeti-ne-kadar.jpg

ŞARJ İSTASYONLAR ARTIYOR

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili için altyapı çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda araçları şarj etmek için gerekli olan şarj istasyonları yurt genelinde kurulacak.

TOGG, Trugo ile 1500 hızlı şarj istasyonu çalışmaları devam ediyor. Araç ve nüfus yoğunluğunun çok olduğu bölgelerde 25 kilometrede bir istasyon kurulma kararı alınırken daha seyrek olan yerlerde ise 50 kilometre yarıçapı baz alınarak istasyon kurulumu yapılacak.

Kurulan istasyonlarda ise 2 soket yer alacak. Yani bir istasyonda 3 bin araç aynı anda şarj edilebilecek.

togg-renkleri.jpg

TÜRKİYE'DE KAÇ ŞARJ İSTASYONU VAR?

Türkiye'de bugün itibarıyla toplam 4 bini aşkın şarj istasyonu bulunuyor. Özel kullanımda olan şarj istasyonlarının çoğu AC (22 kWh-normal şarj) konumunda bulunuyor.

Yasal düzenleme kapsamında site ve AVM'lerin otoparkında zorunlu olarak kullanılan şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması için apartmanlara da izin verilecek.

Apartmanlarda şarj istasyonu kurulabilmesi için oy birliğine ihtiyaç duyuluyor. TOGG araçlarla birlikte yapılacak olan düzenlemeler kapsamında, çoğunluğun kararına bakılarak apartmanlara istasyon kurulumu yapılabilecek.

togg-deneyim-merkezi-nerede.jpg

TOGG'UN AÇILIMI NEDİR? TOGG'UN SAHİBİ KİM, ORTAKLARI KİMLER?

TOGG'un açılımı 'Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'dur.

TOGG; Anadolu Grubu (yüzde 19), BMC (yüzde 19), Kök Grubu (yüzde 19), Turkcell (yüzde 19), Zorlu Holding (yüzde 19) ve TOBB (yüzde 5) şirketlerinin 2018 yılında bir araya gelmesiyle kuruldu.

TOGG'un sahibi; Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) firmalarından oluşan ortak girişim grubudur.

togg-ne-zaman.jpg

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK? TOGG FABRİKASI NEREDE?

TOGG'un fabrikası Bursa'nın Gemlik fabrikasında yer alıyor. İnşasına 2020 yılında başlanan fabrika 2022 yılında tamamlandı, yapımı için 22 milyar TL harcandı.

TOGG, 29 Ekim 2022 tarihinde seri üretime başladı ve 2023 Mart ayında satışa çıkacak.

TOGG'un gövde tasarım çalışması İtalyan tasarım şirketi Pininfarina ile birlikte yapıldı.

TOGG NASIL SATIN ALINIR?

TOGG'un satışı sadece internet üzerinden yapılacak. Bayilik modeliyle satışa çıkması durumunda TOGG'un satış fiyatına yüzde 7-8'lik ek maliyet getirmesi dolayısıyla bayilerde satış yapılmayacak. Satış modeli olarak Tesla firmasının stratejisi örnek alındı.

togg-tasarimi-kime-ait.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN