'İktidar yeni konut kredisi paketi hazırlığında' iddiası

'İktidar yeni konut kredisi paketi hazırlığında' iddiası

Türkiye ekonomisinin 2022 üçüncü çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 daralması uluslararası finans basını iktidarın, haziranda yapılması beklenen seçimler öncesi ekonomiyi canlandırmak için yeni önlemler alabileceğini iddia etti. Bu iddialar sonrası Ekonomist Şenol Babuşçu, hükümetin yeni konut kredisi paketi hazırladığını duyurdu. “Hükümet konut sektörünü canlandırmak için düşük faizli konut kredisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor” diyen Babuşçu paketin içeriğini de aktardı.

Türkiye ekonomisinin 2022 üçüncü çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 0.1 daralması ekonominin alarm vermeye başladığının işareti olarak görülürdü. ABD'li Bloomberg ajansı da “Türk ekonomisi tökezledi, seçimden önce daha büyük bir düşüş riski var” analizinde Türkiye ekonomisinin 2020’de küresel salgından bu yana en kötü büyüme performansını gerçekleştirdiği belirtti.

Analizde yaşananlar sonrası haziran ayına kadar yapılması gereken seçimler öncesinde hükümetin ekonomiyi canlandırmak için çeşitli önlemler almasının muhtemel olduğu kaydedildi.

'KONUT SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMAK İÇİN...'

Analiz sonrası bir çarpıcı iddia da Türk ekonomistlerden geldi. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, hükümetin yeni konut kredisi paketi üzerinde çalıştığını söyledi.

Babuşçu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada “Hükümet konut sektörünü canlandırmak için düşük faizli konut kredisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor” dedi ve açıklanacağını söylediği paketin içeriğini şöyle aktardı:

ÜÇ BAŞLIKTA DÜŞÜK KONUT KREDİSİ

“Edinilen bilgilere göre; 5 milyona kadar konutlar için yüzde 0.79, 5-10 milyon arası konutlar için yüzde 0.89, 10 milyon üstü konutlar için yüzde 0.99 aylık faiz düşünülüyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN