Akaryakıt fiyatlarında büyük sürpriz! Büyük zam için iptal kararı

Akaryakıt fiyatlarında büyük sürpriz! Büyük zam için iptal kararı

Enerji piyasası kaynakları bu gece yarısından itibaren benzine 96 kuruş zam beklendiğini duyurmuştu. Motorin ve LPG'de herhangi bir fiyat değişimi beklenmediği ifade edilmişti. KARAR'a konuşan enerji piyasası kaynakları, zammın iptal edildiğini duyurdu. Bu haberle birlikte vatandaşlar rahat bir nefes almış oldu.

Akaryakıt fiyatlarında geçen hafta başlayan indirimlerin ömrü kısa oldu. Bu gece yarısı benzinde 96 kuruş fiyat artışı bekleniyordu. Akşam saatlerinde KARAR'ın ulaştığı enerji sektörü kaynakları, 96 kuruşluk fiyat artışının iptal edildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta akaryakıtta üst üste gelen indirim dalgası vatandaşların yüzünü bir nebze olsun güldürmüştü. Sabah saatlerinde gelen benzine 96 kuruşluk zam haberi, vatandaşları yine kara kara düşündürmeye başlamıştı. Enerji piyasası kaynakları zammın akşam saatlerinde iptal edildiğini ifade etti. Sektör temsilcileri ayrıca motorin ve LPG grubunda ise fiyat değişikliği beklemediklerini belirtti.

Yurt dışı benzin ürün fiyatlarındaki artışla birlikte yurtiçi dolar kurundaki artış benzindeki zammın önünü açmıştı. Sektör kaynakları yurt dışı piyasalarda ve dolar kurundaki artış sürerse benzin ve motorin zammının kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

BDDK'NIN DÜZENLEMESİ SONRASI AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM BAŞLAMIŞTI

BDDK'nın tartışmalı düzenlemelerinden sonra düşüşe geçen dolar kuru ilk akaryakıt ürünlerin de hissedildi. Geçen hafta 30 liranın üzerine çıkan motorinin litre fiyatı hızla gerileyerek 27 lira seviyelerine düştü. Aynı indirim oranları olmasa da benzin fiyatlarında da bir gerileme yaşanıyor. Ekonomistlerin hesaplamalarına göre bir yılda benzinin litre fiyatına yüzde 225 zam gelirken motorinin litre fiyatın da yüzde 269 oranında zam geldi. Bu yüksek zamlar toplumun her kesimini korkutuyor.

4 TEMMUZ AKARYAKIT FİYATLARI

Akşam gelmesi beklenen zam öncesi akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

Kurşunsuz 95 (Excellium95) : 25 lira 17 kuruş

Gazyağı : 24 lira 72 kuruş

Motorin : 26 lira 64 kuruş

Motorin (Excellium) : 26 lira 69 kuruş

Kalorifer Yakıtı : 19 lira 38 kuruş

Fuel Oil : 15 lira 21kuruş

LPG NE KADAR?

4 Temmuz güncel LPG Fiyatları

İstanbul Avrupa : 10 lira 69 kuruş

İstanbul Anadolu : 10 lira 44 kuruş

Ankara : 10 lira 74 kuruş

İzmir : 10 lira 50 kuruş

Bursa : 10 lira 49 kuruş

Antalya : 10 lira 60 kuruş

Konya : 10 lira 73 kuruş

Adana : 10 lira 57 kuruş

ASIL TEHLİKE OTOMOBİLDE

Pandemi süreci ile başlayan otomotiv sektöründeki kriz büyüyerek devam ediyor. Otomotiv sektöründeki fiyat artışı yedek parça sektörüne de yansıdı. Tedarik zincirinde yaşanan büyük sıkıntı artık pandemi şartları ile açıklanamıyor.

Otomotiv sektöründe ham maddeyi elinde bulunduran ülkeler, otomotiv sektöründe fiyatların daha da artacağını bekliyor ve bu nedenle elinde var olan otomobil yedek parçalarını piyasaya sürmüyor. Otomotiv yedek parçasında maliyet artışlarının son bir yılda yüzde 100'ü geçtiğini söyleyen Yedek parça sektöründe faaliyet gösteren Motor Aşin'in CEO'su Saim Aşçı, asıl tehlikenin otomobil de yaşanacağını açıkladı.

Otomobil fiyatlarında ve yedek parça sektöründe yaşanan fiyat artışlarına dikkat çeken Motor Aşin'in CEO'su Saim Aşçı, 10 yıl boyunca fiyatı ortalama 40 bin euro olan premium bir otomobilin son zamlardan sonra bugün üretim maliyetinin 60 bin euroyu geçtiğini belirterek durumun vahim olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN