İngiltere Merkez Bankası'ndan TCMB yorumu

İngiltere Merkez Bankası'ndan TCMB yorumu

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, TCMB'nin bağımsızlık sorunu olduğunu, genelde başka ülkelerin politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ve her iki durum bir araya gelince daha önce ekonomide görülmemiş bir kombinasyon yarattığını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, dün Cambridge Union etkinliğinde gerçekleştirdiği bir konuşmada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bağımsızlığıyla ilgili bir sorun olduğunu ve kredibiliteyi koruyabilmenin kurumlar için hayati önem taşıdığını söyledi.

'MERKEZ BANKASI'NIN BAĞIMSIZLIK SORUNU VAR'

Bloomberg'in aktardığına göre; bir öğrencinin Türkiye’deki yüksek enflasyona rağmen faiz indirimini sürdürmesi kararıyla ilgili sorusunu cevaplayan Bailey, “Bu örnekte merkez bankası bağımsızlığının açıkça bir sorun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Genelde başkalarının politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ama bunun daha önce ekonomide görülmemiş bir kombinasyon olduğunu belirten Bailey, “Güvenilir politikalara nasıl ulaşılacağınız sadece bugünkü durumunuz için değil repütasyonunuz ve ilerideki politika yapma kabiliyetiniz için de önemlidir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN