İngiltere Merkez Bankası'ndan büyük faiz artışı

İngiltere Merkez Bankası'ndan büyük faiz artışı

İngiltere Merkez Bankası son 27 yılın en sert faiz artışını yaptı. Banka politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 1,75'e çıkardı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizinde BloombergHT'nin haberine göre 1995 yılından bu yana en sert artışı yaptı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentileri de faizin yüzde 1,75 seviyesine çıkarılacağı yönündeydi. Banka politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 1,75'e çıkardı. Karar ise 1'e karşı 8 oyla alındı.

Enflasyon beklentilerini de yükseltti

İngiltere Merkez Bankası enflasyon beklentilerini de yükseltti. Buna göre banka, tüketici fiyatlarının dördüncü çeyrekte yüzde 13,2 ile zirve yapmasını bekliyor.

Bankanın karar metninde resesyon vurgusu da yer aldı. İngiltere ekonomisinin 4. çeyrekte resesyona girmesini bekleyen banka resesyonun beş çeyrek sürmesini öngördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN