İngiltere Merkez Bankası'ndan rekor faiz artışı

İngiltere Merkez Bankası'ndan rekor faiz artışı

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda 50 baz puan artırarak, yüzde 3,50 ile Ekim 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıkardı. Faiz kararı oy birliği değil, oy çokluğuyla alındı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), Para Politikası Komitesi toplantısında faizi piyasa beklentileri doğrultusunda 50 baz puan artırdı. Böylece politika faizi, yüzde 3,50 ile Ekim 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.

Piyasa beklentisi de faizin 50 baz puan artırılacağı yönündeydi.

3 ÜYE '50 PUAN ARTIRILMASIN' DEDİ

Faiz kararı oy birliği değil, oy çokluğuyla alındı. 9 Para Politikası Kurulu üyesinin 2'si faizin değişmemesi yönünde, 1'i ise 75 baz puan artırılması yönünde oy kullandı. Değiştirilmemesi yönünde oy kullanan üyeler Silvina Tenreyro ve Swati Dhingra, 75 baz puan artırılması yönünde oy kullanan üye ise Catherine Mann olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN