İŞKUR ve Opet Petrolcülük A.Ş. arasında kadın istihdamını İşbirliği Protokolü imzalandı

İŞKUR ve Opet Petrolcülük A.Ş. arasında kadın istihdamını İşbirliği Protokolü imzalandı

İŞKUR kadın istihdamını destekliyor. İŞKUR ve Opet Petrolcülük A.Ş. arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. Yozgat'ta kadın istihdamını artırmak için İŞKUR çalışma başlattı.

İŞKUR Yozgat'ta kadın istihdamını arttyırmak için Opetile anlaştı. Opet Petrolcülük A.Ş. ile İŞKUR  arasında işbirliği protokolü imzalandı. İŞKUR Yozgat İl Müdürü Taner Yıldız konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte İŞKUR ve kadın istihdamı protokolünün ayrıntıları...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayelerinde Kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla İŞKUR Genel Müdürlüğü ile Opet Petrolcülük A.Ş. arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.

İŞKUR Yozgat İl Müdürü Taner Yıldız yaptığı açıklamada, “kadınlarımızın çalışma hayatının her alanında varlık göstermesi ülkemizin gelişiminde ve büyümesinde katkı sağlaması için İŞKUR tarafından verilen destekler ve yapılan çalışmalar her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, Opet Petrolcülük A.Ş. ve İŞKUR işbirliği protokolü ile ülke genelinde 1,5 yılda 3500 kadınımızın istihdam edilmesinin hedefledi” dedi.
Yıldız, “Söz konusu protokol ile ilgili ilimizde yapılan çalışmalar kapsamında; Opet Petrolcülük A.Ş. ye bağlı akaryakıt istasyonlarına İl Müdürlüğümüz personelleri işyeri ziyaretlerinde bulunmuşlardır. Ziyaret kapsamında işverenlerimize kadın istihdamını arttırmaya yönelik yapılacak çalışmalar konusunda tavsiyelerde bulunularak, İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programı başta olmak üzere kurumun tüm teşvik ve destekleri hakkında detaylı bilgileri verdik” diye konuştu.

18-08/28/iskur-kadin-istihdami.jpg

İŞKUR NE YAPAR? GÖREVİ NEDİR? 

İşkur yeni istihdamlar oluşturmak için çeşitli meslek edindirme kursları yürütmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar doğrultusunda personel yetiştirmek için kursiyerlere ve kurumlara çeşitli ayrıcalıklar tanır. Bu ayrıcalıklar; belli bir süre içerisinde yetiştirdikleri personellerin sigorta pirimini ve günlük olarak maaş ödemelerini karşılamaktadır. Meslek edindirme kursları ile belli bir mesleği olmayan kişilere belli bir ücret ödeyerek meslek sahibi yapmaktadır. İş başı eğitim programları ve meslek edindirme kursları ile işi olmayanlara iş mesleği olmayanı meslek sahibi edindirme amacı ile işsizlik sorununa çözüm getiriyor.

Bu iş bulma programlarının yanı sıra geçerli bir sebeple işinden ayrılanlara ya da yüz kızartıcı sebepler dışında işten çıkarılanlara kıdem ve maaşlarına göre değişkenlik gösteren aylarla maaş ödemeleri ile kişilerin iş bulana kadar zor durumda kalmalarını engellemek.

İş-kur uluslararası hizmet sunan kurumların aldıkları kararları takip ederek değerlendirerek kanun ve tüzük ile kendisine verilen görevleri üstlenmektedir.

İŞKUR NEDİR?

İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir. İş-kur istihdamın yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve korunması amacı ile görev yapan ve en temel amacı işsizliği önlemek olan bir kuruluştur.İş ve İşçi bulma kurumunun 4 Ekim 2000 yılında kapatılması ile İş-Kur kurulmuştur. Son zamanlarda pek çok personel bulma ve yerleştirmede etkin rol alan iş-kur binlerce kişiye iş olanağı sundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN