İşverenlerin beklediği açıklama geldi! Asgari ücret destek tutarı için o rakam işaret edildi

İşverenlerin beklediği açıklama geldi! Asgari ücret destek tutarı için o rakam işaret edildi

Asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte gözler işverenlere çevrildi. İşverenlere sağlanacak asgari ücret desteği hakkında beklenen açıklama geldi. Vedat Işıkhan Tüm detayları tek tek açıkladı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Mardin'de önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık işverenlere sağlanacak asgari ücret desteği hakkındaki detayları paylaştı. İşverenler bünyesinde çalışan işçiler için sağlanacak devlet destekleri hakkındaki detaylar sonunda açıklandı. Asgari ücret rakamlarında artışa gidilirken devlet yardımlarının artması da bekleniyor. 6 aylık süreçteki ücret artışlarını işaret eden Vedat Işıkhan, asgari ücret karşılığında işverene sağlanacak destek tutarlarını da duyurdu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ BELLİ OLDU

Mardin ziyaretinde gazetecilerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan işverenlere sağlanacak asgari ücret desteği hakkındaki güncel tutarları duyurdu. Cumhurbaşkanı desteği ve asgari ücret tespit komisyonunun uzlaşması ile yeni ücretli %34 artış yapıldığı belirtilirken net maaşında 11.402 TL'ye yükseltildiği aktarıldı. 2022 yılının ikinci yarısında %107 oranında artış yapılırken 2023 yılında nominal olarak 61 kat reel olarak ise yaklaşık %312 artış yapıldığı görüldü.

vedat-isikhan.jpg


Geçtiğimiz yıl belirlenen rakamlar kapsamında 400 TL olarak ödenen asgari ücret desteğinin önümüzdeki 6 ay içerisinde 500 TL olarak ödenecek aktarıldı. Konu hakkındaki detayları paylaşan Vedat Işık, asgari ücret ödemeleri ve destek tutarlarının tüm millete ve çalışanlara hayırlı uğurlu olması diledi.


para-kazanmak.jpg

VERGİ İSTİSNASI GÜNDEMDE

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret desteğinin güncel tutarını belirttim. Işıkhan, asgari ücrete %34,04'lük bir artış yapıldığını işaret ederek hem özel sektör hem de kamuda bordrolarda düzenleme yapıldığının altını çizdi. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar için gelir vergisi istisna tutarının Ağustos ayından itibaren artacağı belirtilirken yıl sonuna kadar toplamda 12.734 TL'ye ulaşacağı aktarıldı.

para-odemesi-1.jpg
Yapılan Açıklama ile birlikte damga vergi istisnasının 610 TL'ye yükseleceği aktarılırken vergi dışı asgari ücret tutarının da 13.344.000 TL'yi bulacağı vurgulandı. Asgari ücret kadar olan kazançların vergi dışı kaldığı belirtirken milyonlarca çalışanın yılın kalanında daha az vergi ödeyeceği söylendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN