Kasım ayı faiz kararı için geri sayım başladı! İslam Memiş, Merkez Bankası'nın kararını bir gün önceden açıkladı

Kasım ayı faiz kararı için geri sayım başladı! İslam Memiş, Merkez Bankası'nın kararını bir gün önceden açıkladı

Merkez Bankası, yarın kasım ayı faiz kararını açıklayacak. Ekonomi sektörünün büyük bir merak ile beklediği faiz kararı için tek hanelere düşürüleceği konuşuyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş de konu ile ilgili tahminini açıkladı. Memiş'e göre, yarın Merkez Bankası'ndan faiz için ne kadar çıkacak?

Kasım ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı, yarın gerçekleşecek. Faiz kararı aynı gün saat 14.00'te Merkez Bankası tarafından duyurulacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz ay politika faizini 150 baz puan daha düşürerek yüzde 10,5’e indirmişti.

İSLAM MEMİŞ BİR GÜN ÖNCEDEN DUYURDU

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise Merkez Bankası'nın yarın vereceği karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alanında uzman isimler Merkez Bankası'nın kararı öncesi tek tek tahminler de bulunurken, Memiş de konu ile ilgili tahminini açıkladı. Memiş, Merkez Bankası'nın yeni yılı tek haneli faiz ile bitireceğini açıklayarak, "TCMB’nin politika faizinde 150 baz puanlık indirime gidip tek haneli bir faiz ile seneyi tamamlayacak" ifadelerini kullandı.

Milli Gazete'nin derlemiş olduğu habere göre; asıl hedefin kasım ayı için yüzde 9'luk faiz olduğunu söylerken, "Yüzde 9’luk faiz, ekonomi yönetiminin hedefindeydi" şeklinde konuştu.

"MERKEZ BANKASI İNDİRECEK DOLAR YÜKSELECEK"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, faizin düştüğü yerde doların yükselebileceği olasılığına değinerek, "Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirim ile yüzde 12’den yüzde 10,50’ye çekilmişti. 'Merkez Bankası, faiz indirecek dolar yükselecek' klasiğini unutmak gerek" ifadelerini kullandı.

Memiş, bu tavsiyenin sebebini ise, "Dolar dünyada değer kaybediyor ve Suudi Arabistan’dan 5 milyar dolar giriş olacak" şeklinde açıkladı.

Dünya piyasalarında doların değer kaybetmesinin Türkiye için avantajlı olduğunu söyleyen Memiş, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabında nihai aşamaya gelindiğini doğruladı" dedi.

DOLARDA TEHDİT

Memiş, 2022'nin bitmesine yaklaşık bir ay kalmışken de doların sene sonu akıbetini, "Sene sonuna kadar dolar tarafında dalgalanmalar devam etse de, son çıkışa yakın olduğunun işaretleri geliyor. Dolar için bu iki tehdit agresif yükselişi frenleyebilir. Yükselişi değil, agresif yükselişi frenler” şeklinde konuşarak cümlelerini noktaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN