Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan'a, Kerim Rota'dan "19 yıl sonra bir ilk" hatırlatmasıyla tepki

Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan'a, Kerim Rota'dan "19 yıl sonra bir ilk" hatırlatmasıyla tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Londra gezisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Temiz para arıyormuş. Gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz dahil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı. Birileri kıta kıta geziyor" sözlerine Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Rota'dan çarpıcı bir değerlendirme geldi. Rota Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Nebati'yi aynı kapıya gidip yüzde 10 dolar faiziyle borçlanma yetkisi verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisinin ardından Londra gezisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefindeydi. Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan iki gün önce "Temiz para arıyormuş. Gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz dahil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı. Birileri kıta kıta geziyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu sömürgecilerin kapısına gitrmekle suçlayan Erdoğan'a Gelecek Partisi'nden son dönemde sık sık Londra'ya giden Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati üzerinden cevap geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir belge paylaşan Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota “Erdoğan Hazine ve Maliye bakanı Nebati'yi bugün o kapıya gidip yüzde 10 dolar faiziyle borçlanmak için yetki vermiş” dedi.

'HAZİNE 19 YILDIR İLK KEZ ÇİFT HANELİ DOLAR GETİRİSİ İLE TAHVİL İHRAÇ ETTİ'

Sözlerine devam eden Rota, hazinenin dolar üzerinden yaptığı borçlanma ve verilecek faizi de paylaştı: “Hazine dün 19 yıldır ilk kez çift haneli dolar getirisi ile tahvil ihraç etmiş oldu. 1.5 milyar dolar borçlanmaya her yıl 150 milyon dolar faiz ödeyeceğiz. Tahvillerin yüzde 65'i ise Erdoğan'ın 'bizim ülkemiz dahil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı' denilen kapılara satılmış.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN