Kılıçdaroğlu'nun 'çok öfkeliyim' çıkışından sonra SPK'da dikkat çeken gelişme

Kılıçdaroğlu'nun 'çok öfkeliyim' çıkışından sonra SPK'da dikkat çeken gelişme

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Borsa'da yaşananların ardından SPK'ya yönelik uyarı ve açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı açıklamada "Defalarca uyardım seni SPK, gerekeni yapmadın, küçük yatırımcının soyulmasına göz yumdun. Çok öfkeliyim. Görüşeceğiz. Vallahi de görüşeceğiz" demişti. Bu çıkış sonrası SPK’da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. SPK Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanı Nizamettin Uçak, görevden alındı. Yeni daire Başkanı Kürşad Sait Babuçcu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Çok öfkeliyim’ çıkışından sonra Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanı Nizamettin Uçak, görevden alındı.

Yeni daire Başkanı Kürşad Sait Babuçcu oldu. Borsada yaşanan büyük düşüşlerin yanı sıra halka arzlarda yaşanan mağduriyetler sebebiyle eleştirilen SPK’de görev değişikliğine gidildi.

NİZAMETTİN UÇAK GÖREVDEN ALINDI

Görevden alma ve atamalar, SPK Başkanı İbrahim Ömer Öngül tarafından bir genelge ile duyuruldu. Buna göre, Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanı Nizamettin Uçak yayınlanan genelgeyle görevinden alındı.

spk.jpgGörevden alınan Daire Başkanı Nizamettin Uçak

KÜRŞAD SAİT BABUÇCU ATANDI

Temmuz 2019'dan bu yana bu görevi yürüten Nizamettin Uçak’ın yerine Ortaklıklar Finansmanı Daire Başkanlığı’na Kürşad Sait Babuçcu atandı. Serpil Yaşar, Mustafa Eken ve Müge Taşcı başkan yardımcısı olarak atandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SPK'YA UYARI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Borsa'da yaşananların ardından SPK'ya yönelik uyarı ve açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, geçen gün yaptığı açıklamada, "Defalarca uyardım seni SPK, gerekeni yapmadın, küçük yatırımcının soyulmasına göz yumdun. Çok öfkeliyim. Görüşeceğiz. Vallahi de görüşeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN